Nu îmi aduc aminte ca Petrolul să fi avut vreodată un prim meci de verificare în campania de pregătire a unui campionat în care să evolueze atât de convingător. Lucescu a ştiut el ce spune atunci când era bucuros ca va începe munca de la zero, dar cred că nici el nu se aştepta ca echipa lui să aibă 5-0 la pauză cu Volga Novgorod, o echipă rusă care a retrogradat în liga a II-a. Nu poţi spune că o echipă precum Volga, aflată la finalul pregătirii, nu la startul ei, este uşor de depăşit. Dar este cert faptul că petroliştii au zburdat realmente pe teren în prima parte, înscriind prin Morar, Nepomuceno, Tamuz(2) şi Mutu, din lovitură liberă. O poftă de fotbal nebună, care, dincolo de rezultat, demască o atmosferă propice performanţei.

Repriza a doua nu a mai contat, ca scor, ci doar pentru a vedea şi ceilalţi fotbalişti din lotul petrolist. A fost 5-0 la final, Petrolul ridicându-şi singură aşteptările pentru celelalte jocuri din Slovenia.

O notă bună pentru clubul petrolist: meciul a fost transmis livetext pe siteul oficial, o decizie firească pentru un club care se respectă şi îşi respectă fanii!