La Tribunalul Prahova, secţia de contencios administrativ, a fost înregistrată la data de 11 martie 2014 cererea prin care Asociatia Comunitară „Lupii Galbeni 2012” a chemat în judecată Municipiul Ploieşti pentru a fi obligat la plata diferenţelor contractuale aferente anului competiţional 2012-2013, fiind format dosarul 2108/105/2014. În acel sezon, echipa Petrolul Ploieşti s-a clasat pe locul 3 în Liga I şi a câştigat Cupa României, ceea ce obliga Consiliul Local Ploiesti să aloce suma de trei milioane euro drept premiere pentru performanţă.

Din cauza situaţiei financiare a bugetului local, Consiliul Local Ploieşti a alocat doar o parte din această sumă, rămânând de achitat suma de 1.200.000 euro pe care municipalitatea nu a mai avut-o la dispoziţie. De altfel, la votarea bugetului ploieştean pe anul 2014, suma nu a fost repartizată, la capitolul aferent acestei premieri fiind trecută cifra 0.

În legătură cu susţinerea financiară din partea municipalităţii a clubului de fotbal Petrolul, DNA a început o anchetă penală, fiind începuta urmărirea penală „in rem”. Consilierii locali care au participat la votarea hotărârii prin care se aproba cuantumul susţinerii financiare au fost audiaţi, în două rânduri, ca martori în dosar. Totul a început de la sesizarea formulată organelor de urmărire penală de către fosta directoare economică a Primariei Ploiesti, Nicoleta Crăciunoiu care, după ce a propus consiliului bugetarea sumelor de plată către echipa Petrolul, a refuzat sa semneze ordinele de plată privind sumele. În acel context, primarul Iulian Bădescu a împuternicit-o pe city managerul Ploieştiului să dispună plata, ceea ce s-a şi întâmplat.

Până la acest moment nu s-a dispus o soluţie în dosarul penal, iar primul termen al procesului a fost deja stabilit pentru data de 18 septembrie 2014. Va fi foarte interesantă soluţia în acest dosar deoarece, cum în anul competitional 2013-2014 echipa Petrolul a reeditat performanţa anterioară în campionat, ocupând, din nou, locul 3, municipalitatea se vede obligată să mai elibereze două milioane de euro din banii publici şi pentru această performanţă.