Ambasada României în Italia pune la dispoziţia cetăţenilor români care doresc să voteze la alegerile parlamentare din 11 decembrie o hartă interactivă a secţiilor de votare din Peninsulă, precizând că numărul acestora a crescut la 73, cu 22 mai multe faţă de alegerile prezidenţiale din noiembrie 2014.

Potrivit unui comunicat al ambasadei, harta poate fi accesată de pe orice dispozitiv compatibil cu Google Maps.

"Acest demers vine în întâmpinarea nevoilor de informare corectă a cetăţenilor români din străinătate şi se integrează în procesul de modernizare şi de apropiere a instituţiilor statului de cetăţeni, prin intermediul comunicării digitale", arată sursa citată.

Dintre secţiile de votare din Italia, cinci se află la Roma, trei la Milano şi câte două la Bologna, Florenţa, Padova, Torino, Verona. Printre oraşele în care se află câte o secţie de votare se numără: Bari, Brescia, Cagliari, Catania, Como, Cremona, Foggia, Genova, Livorno, Napoli, Ostia, Palestrina, Peruggia, Piacenza, Trieste, Veneţia.

Lista completă a secţiilor de votare din Italia poate fi accesată la linkul https://roma.mae.ro/sites/roma.mae.ro/files/lista_sectii_conform_mo.pdf, iar harta interactivă pe https://www.google.com/maps/d/viewer?mid=1bJPsjzmfHC0tZ-Ol-tRssOsbM6U&ll=42.715550760342204%2C12.240108552861102&z=6