Schimbarea macazului în politica de alianţe a liberalilor nu este pe placul tuturor. În condiţiile în care se discută de o alianţă sau o fuziune cu democrat liberalii, unii dintre liberalii prahoveni au ales să demisioneze din funcţiile de conducere, motivând că nu sunt de acord cu o astfel de orientare a politicii partidului.

În şedinţa de joi seară a Biroului Politic Teritorial Prahova a PNL, secretarul regional Bogdan Nica şi-a prezentat demisia din funcţia de vicepreşedinte al biroului, urmat de deputatul Nicolae Alexandri care fusese schimbat anterior din funcţiile de preşedinte al organizaţiei municipale PNL şi din cea de secretar general al organizaţiei judeţene, rămânând astfel fără funcţii pe linie de partid. Aceste demisii sunt urmarea  diferendului dintre demisionari şi preşedintele organizatiei judeţene, Mircea Roşca, căruia i se reproşează regimul de „mână forte“ în care conduce organizaţia. Pe de altă parte, preşedintele Mircea Roşca a arătat că se bucură de sprijinul BPT PNL Prahova, cât şi de cel al Delegaţiei Permanente a PNL Prahova pentru măsurile pe care le promovează, lăsându-i pe contestatari fără o susţinere serioasă.

În aceeaşi şedinţă de joi, BPT PNL Prahova a procedat la eliberarea din funcţii a tuturor membrilor conducerii liberalilor din Câmpina, retragându-i deputatului Virgil Guran funcţia de preşedinte al acelei organizaţii sub motivarea rezultatelor slabe obţinute la alegerile europarlamentare.

Cert este că, la acest moment, pentru demisionari apare foarte bine conturată posibilitatea aderării la mişcarea înfiinţată de fostul liberal Călin Popescu Tăriceanu. Probabilitatea ca „insurgenţii“ să se înscrie în acest viitor partid este foarte ridicată, cu atât mai mult cu cât au participat şi la şedinţa de constituire a fundaţiei  liberale sub tutela fostului prim-ministru.