Fostul preşedinte al Senatului Mircea Ionescu Quintus le-a spus invitaţilor la şedinţa solemnă a Senatului de marţi că actualul parlamentarism diferă mult de cel pe care l-a cunoscut în trecut, îndemnându-i totodată pe senatori să conştientizeze că, dincolo de culoarea politică a fiecăruia, "numai împreună putem duce România acolo unde o visăm".

"Din păcate, parlamentarismul pe care l-am trăit eu după 1990 era cu totul altfel decât simt eu că se întâmplă acum. Avem destui duşmani, avem atâtea împotriviri în calea celor pe care le dorim înfăptuite, încât nu este loc să ne mai duşmănim şi între noi. O spun pentru că nu am avut niciodată duşmani, ci adversari politici cu care adesea am fost prieteni. Aş face un apel să ne atenuăm asperităţile, să înţelegem că suntem toţi fiii aceluiaşi popor şi că numai împreună putem să ducem ţara acolo unde o visăm. (...) Fac acest apel şi dintr-un sentimentalism pe care sunt dispus să-l mărturisesc", a spus fostul preşedinte al Senatulu, scrie Agerpres.

Acesta a adăugat că se simte emoţionat să revină în plenul Senatului, adăugând faptul că i s-a spus, de-a lungul timpului, "cel mai bătrân parlamentar din istoria parlamentarismului românesc".

"Nu ştiu dacă este adevărat, dar parlamentari care se apropie de 100 de ani, atât câţi cunosc, nu prea au fost", a conchis Mircea Ionescu Quintus.