Luni 16 iunie 2014, la ora 18, vor avea loc la restaurantul President, din Ploieşti, strada Ştrandului, lucrările Delegaţiei Permanente a PNL Prahova. Ordinea de zi declarată a acestor lucrări se rezumă la alegerea delegaţilor pentru Congresul PNL care va avea loc în perioada 27-28 iunie în Bucureşti.

Spre deosebire de alte dăţi când lucrările erau o simplă formalitate, luni vor da piept cele două tabere din cadrul liberalilor prahoveni, aceştia încercând să îşi impună proprii delegaţi care să aibă drept de vot la Congres. „Reformatorii“ liberali care au fost prezenţi joi la lansarea platformei liberale a fostului liberal Tăriceanu, conduşi de parlamentarii Graţiela Gavrilescu, Nicolae Alexandri, Nicolae Teju, de fostul secretar de stat Bogdan Nica şi de viceprimarul Iulian Teodorescu vor fi prezenţi la lucrările Delegaţiei, cu intenţia declarată de a îşi impune reprezentanţi pe lista delegaţilor care să voteze împotriva modificării statutului PNL şi a intenţiei de constituire a dreptei unite, prin fuziunea cu PDL.

Este de aşteptat ca cele două tabere să se confrunte deschis, posibilitatea de a exista discuţii privind actuala situaţie din PNL Prahova fiind extrem de mare.