Constituit recent, Partidul Mişcarea Populară încearcă să se dezvolte rapid în toată ţara. Încă de la lansarea oficială, PMP a stârnit nemulţumirea liderilor democrat liberal, care acuză noul partid de faptul că, în loc să fure parlamentari şi voturi de la USL, destabilizează şi mai mult un PDL care încă nu şi-a revenit după alegerile locale şi parlamentare de anul trecut.

Că locul din care se racolează noi membri este PDL se vede şi din conducerea noului partid, conducere din care fac parte ori foşti membri ai democrat liberalilor, ori rude ale acestora.

Spre exemplu, preşedinta organizaţiei naţionale de femei este cunoscuta jucătoare de tenis Ruxandra Dragomir, cumnata lui Florin Frătică, primarul PDL al comunei Bradu din judeţul Argeş. Aceasta a fost până anul acesta preşedinte al Federaţiei Naţionale de Tenis din România, iar performanţele sale profesionale au făcut-o celebră în întreaga lume. Ruxandra Dragomir a câştigat nouă turnee de tenis la simplu, iar în 1997 se clasa pe locul 15 în topul celor mai bune jucătoare de tenis la nivel mondial. În prezent, jucătoarea de tenis este şi coordonatorul pentru constituirea filialei Argeş a partidului.

Tot argeşeancă este şi Elenina Nicuţ, fiica fostului primar PDL de la Curtea de Argeş, Gheorghe Nicuţ. Aceasta este preşedinte interimar al Organizaţiei Bucureşti. De profesie avocat, licenţiată în drept român şi francez, în cadrul Universităţii Bucureşti, dar şi absolventă a cursurilor Colegiului Juridic Franco-Român de Studii Europene, organizat în parteneriat academic de Universitatea Paris I Panthéon-Sorbona şi Facultatea de Drept din cadrul Universităţii din Bucureşti, Nicuţ este la prima sa experienţă politică şi face parte dintre membrii fondatori ai Fundaţiei Mişcarea Populară.

Gurile rele susţin că Partidul Mişcarea Populară a fost creat special pentru Elena Udrea, iar blonda preşedintelui va renunţa la colaborarea cu PDL în momentul în care PMP va avea filiale în toată ţara şi va începe pregătirea alegerilor pentru desemnarea conducerii noii formaţiuni politice.