Liviu Dragnea a avertizat că PSD va sista orice negocieri dacă PP-DD va continua să facă înţelegeri în teritoriu cu alte partide, aşa cum s-a întâmplat la Braşov, unde viceprimarul PSD a fost înlocuit de un reprezentant al PP-DD.

Preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, a anunţat că urmează să stabilească o nouă întâlnire cu liderii PP-DD în vederea semnării unui pact de colaborare.

"Nu ne-am mai întâlnit până acum, pentru că a fost o minivacanţă. Nu puteam să ne vedem de Rusalii. Am vorbit la telefon aseară. În cursul zilei de astăzi, probabil, că o să ne mai auzim şi vom stabili când facem următoarea întâlnire", a precizat Liviu Dragnea la Senat, unde participă la o întâlnire cu senatorii PSD.

El s-a referit şi la situaţia creată săptămâna trecută la Braşov, unde viceprimarul PSD Răzvan Popa a fost înlocuit cu Alina Durbacă de la PP-DD, aceasta din urmă fiind susţinută de consilieri locali de la PNL, PDL, PP-DD şi FDGR.

"Ne uităm cu atenţie pe ce se întâmplă în judeţe, pentru că asta este principala motivaţie care ne determină să avem aceste discuţii. Dacă ce s-a întâmplat la Braşov continuă, probabil că nu mai avem subiect de discuţie (cu PP-DD - n.r.). O să fie o următoare întâlnire, indiferent de ce se întâmplă în teritoriu, pentru că, după prima întâlnire, mai trebuie să avem cel puţin una", a spus Dragnea.

Acesta a ţinut să adauge că "nu există nicio garanţie" că situaţia din Braşov nu se va repeta şi în alte judeţe.

Viceprimarul social-democrat al municipiului Braşov, Răzvan Popa, a fost înlocuit pe 5 iunie din funcţie, în şedinţa Consiliului Local, în urma unui proiect de hotărâre iniţiat de 16 consilieri locali din mai multe partide.

Răzvan Popa a fost înlocuit de Alexandrina Alina Durbacă, consilier local al PP-DD. În urma votului secret, din cele 23 de voturi valabil exprimate, 18 au fost în favoarea Alexandrinei Alina Durbacă, iar trei împotriva alegerii acesteia în funcţia de viceprimar.