Cel puţin la nivel declarativ, se pare că “neamţul” Iohannis este hotărât să transforme mediul politic din România. Potrivit siteului pesurse.ro, preşedintele interimar al PNL , Klaus Iohannis, promite că dacă va fi ales ca preşedinte al partidului, va destructura reţele tip “cumetrie” din cadrul formaţiunii politice.

Liderul interimar al PNL, Klaus Iohannis, susţine că selecţia liderilor liberali şi a oamenilor promovaţi pe funcţii publice se va face “foarte diferit”. “Cu siguranţă, voi aborda lucrurile foarte diferit”, a spus Iohannis, la ProTV, întrebat cum va face selecţia personalului în PNL.

E foarte simplu, prin competiţie, în domeniul promovării personalului, miniştri, secretari de stat, directori, consilieri la partid, sau membri în Consilii de Administraţie, trebuie să trecem spre o transparenţă decizională, să anunţăm din timp <Atenţie. membri PNL, avem de ocupat o funcţie, vă rog să participaţi la concursul în partid>. Doi: citim CV-urile foarte serios, trebuie să îi luăm pe cei care chiar fac faţă jobului şi chiar facem un pas mare înainte. Metoda proastă e să alegi pe cineva că îţi este prieten sau că e prietenul cuiva”, a declarat Iohannis.

Problema şefului actual al PNL nu este dacă se poate aşa ceva, ci cu cine s-ar putea realiza. Ceea ce, să recunoaştem, va fi foarte greu dacă nu se vor schimba din temelii structurile partidului. Iar cei care ar trebui să îl aleagă pe Iohannis preşedinte s-ar putea să nu fie de acord cu o astfel de abordare.