Crin Antonescu, preşedintele interimar al PNL, a anunţat într-o declaraţie de presă că nu mai doreşte să candideze la preşedinţia României!

El a anunţat că renunţă la interimatul de preşedinte al PNL şi că este nevoie de un nou ciclu şi de noi lideri în cadrul PNL.
"Anunţ că nu candidez la funcţia de preşedinte al României. Nu este un pas înapoi, ci un pas înainte. Le mulţumesc tuturor membrilor PNL şi tuturor celor care au încredere în mine. Voi fi prezent în bătălia care va începe pentru unificarea dreptei", a declarat Antonescu.

Crin Antonescu a facut şi un bilanţ al mandatului său în fruntea PNL. El a vorbit despre menţinerea cotei unice de impozitare, despre reîntregirea pensiilor şi salariilor, despre blocarea Roşiei Montane şi despre blocarea Legii amnistiei.

În acelaşi timp Antonescu a spus că nu are timp "să demonteze fixaţii şi să vidence resentimente" şi a cerut să fie desemnat urgent un candidat la preşedinţie unic al dreptei unite.

Despre negocierile de unificare a dreptei, Antonescu a afirmat: "Nimeni din PNL nu va pune vreodata problema schimbarii acestui nume istoric. Dar le spun tuturor, ca sunt aici, nu plec nicaieri si garantez ca numele si identitatea PNL nu vor fi sub nicio forma schimbate. Proiectul pentru formarea unui mare partid de dreapta trebuie sa continue. "

Crin Antonescu a ţinut să îi de o replică şi lui Liviu Dragnea, prim vicepreşedintele PSD, care a afirmat că după Congresul PNL "Antonescu va rămâne pieton".

"Dreapta are nevoie de un candiat unic puternic, acceptat de toată lumea, de tot ce înseamnă forţă politică de dreapta, de toţi cei care vor să facă din România o ţară pentru pietoni şi nu pentru baroni.  Bătălia toamnei este între pietoni şi baroni. Sunt un om care nu aşteaptă mulţumiri şi recunoştintă pentru reuşită şi nu face paşi înapoi. Pasul de azi nu este un pas înapoi, este un pas înainte pentru unificarea dreptei", a mai spus Antonescu.