BPN al PDL a votat, miercuri, pentru începerea negocierilor cu PNL, în vederea formării unei alianţe.

"Biroul Permanent Naţional al PDL a decis cu unanimitate de voturi începerea discuţiilor cu PNL pentru construirea unei alternative pentru România, care să aibă în centru interesul cetăţeanului român, parcursul euroatlantic al României, respectarea statului de drept, a justiţiei şi crearea unor condiţii mai bune în România pentru fiecare cetăţean", a anunţat miercuri, preşedintele PDL, Vasile Blaga.

Blaga a mai anunţat că alianţa va fi una pe termen lung, va viza şi alegerile din 2016, şi urmăreşte crearea, în timp, a unui singur partid mare de centru-dreapta.

”Participăm la această discuţie deschişi. Dorim să colaborăm pe termen scurt, mediu şi lung. Deci, nu vom avea în vedere doar alegerile prezidenţiale din acest an, ci şi alegerile locale şi parlamentare din 2016”, a mai declarat Vasile Blaga.

Vasile Blaga a mai declarat că PDL are în acest moment un candidat foarte puternic pentru Preşedinţie, Cătălin Predoiu, că împreună cu liberalii vor stabili criteriile pentru a avea un singur candidat şi că s-ar bucura ca acesta să fie reprezentantul PDL.

"Noi îl avem pe al nostru, să vedem pe cine au ei, analizele ca atare şi să avem un singur candidat", a precizat Blaga după şedinţa BPN al PDL, referindu-se la faptul că liberalii îşi vor desemna candidatul după congresul partidului.

Blaga a arătat că PDL are în acest moment un candidat foarte puternic în persoana lui Cătălin Predoiu.

Klaus Iohannis, prim-vicepreşedinte demisionar al PNL, a confirmat miercuri pentru MEDIAFAX că va lua parte la discuţiile PNL-PDL privind proiectul de dreapta, programate în cursul acestei după-amieze.

Preşedintele-demisionar al PNL, Crin Antonescu, a anunţat că este dispus să facă orice pentru ca actualul premier, Victor Ponta, să nu ajungă preşedintele României.