Preşedintele PDL Vasile Blaga a anunţat marţi, după o întâlnire la partid, că miercuri vor avea loc discuţii cu PNL. Blaga a anunţat că o delegaţie a PDL se va întâlni cu o delegaţie a PNL miercuri, la ora 17.00, la Parlament, pentru negocieri în vederea unirii fortelor de dreapta.

Noi am avut o discuţie informală (la PDL -nr.) pentru că mâine o să avem BPN. Au fost mulţi colegi din BPN şi am evaluat situaţia politică la zi şi desigur, posibilităţile de coagulare a dreptei pe care noi nu le-am exclus niciodată, dimpotrivă. Nu am contribuit niciodată la disiparea fortelor de dreapta. De aceea am ajuns la concluzia că vom purta discuţii cu PNL. PDL şi PNL fiind principalele forţe de dreapta din România. Avem miercuri, la ora 17.00, la Parlament o discuţie cu Crin Antonescu şi colegii domniei sale”, a declarat Blaga.

Marti la sediul PNL, a avut loc o intalnire intre conducerea PNL si Mihai Ungureanu, liderul Fortei Civice. Referitor la aceasta, Ungureanu a declarat că există discuţii "într-o fază incipientă" la nivelul partidelor de dreapta şi trebuie făcut ceva "pentru a nu lăsa ţara în mâna PSD".

"Există discuţii la nivelul partidelor de dreapta, suntem într-o fază incipientă. Apelul meu către colegii noştri din partidele de opoziţie este de a nu pronunţa nume, de a nu livra atacuri, dintr-o parte într-alta, de a fi decenţi, respectând votul de duminică. Ceea ce ne trebuie în acest moment este un proiect pentru România, nu facem propuneri, nu ne autopropunem, nu vorbim despre nume de persoane, interesul nostru este în primul rând interesul naţional", a susţinut Ungureanu.

Întrebat dacă a discutat cu Antonescu despre o fuziune a Forţei Civice cu PNL, Ungureanu a răspuns: "Nu discutăm despre fuziuni".