Crin Antonescu, liderul PNL,  a declarat că scorul partidului la europarlamentare este sub aşteptările liberalilor, precizând că el îşi va ţine promisiunea legată de scorul formaţiunii şi că va face acest anunţ în şedinţa BPN.

"Suntem foarte aproape de a avea rezultatele oficiale ale scrutinului de ieri, dupa ce si BEC a anuntat de dimineata rezultatele partiale dupa numararea unui numar mare de sectii. In legatura cu PNL. Desigur ca la un rezultat de 15% PNL nu poate fi multumit, este un rezultat sub asteptarile noastre. Neatingerea obiectivului stabilit pentru alegerile europarlamentare e un esec pe care ca presedinte mi-l asum. Sigur imi voi tine cuvantul in legatura cu ce am declarat in campanie. In sedinta BPN de azi voi anunta acest lucru colegilor mei" a spus Antonescu.

Crin Antonescu anunţase că va demisiona dacă PNL nu obţine 20% la alegerile europarlamentare.

Tot în declaraţia de presă din această dimineaţă, Antonescu a anunţat că va propune în BPN ca europarlamentarii PNL să adere la grupul popularilor europeni în Parlamentul European. 

Este şocantă propunerea liderului liberal, mai ales că PNL a fost unul dintre partidele de bază din ALDE. Mai mult, europarlamentarul Adina Vălean este şi vicepreşedinte al grupului ALDE din PE. În timpul campaniei electorale, Crin Antonescu a evitat să se pronunţe ferm asupra afilierii PNL la un alt grup politic.

Cel mai probabil prin această nouă afiliere, înseamnă o unificare a dreptei la nivel european, urmărindu-se slăbirea stângii în PE