Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, că Preşedinţia României nu a fost niciodată o obsesie sau o ţintă absolută pentru el şi că ar putea susţine un alt candidat la prezidenţiale care ar avea mai multe şanse.

Liderul liberal a subliniat pe de altă parte, în cadrul unei emisiuni la postul B1 TV, că PNL nu are de gând să se joace de-a studiile cu alte partide.

"Niciodată Preşedinţia României — am spus-o pe când nu exista USL, am spus-o în vremea când exista USL, o spun şi acum — niciodată Preşedinţia României nu a fost o obsesie sau o ţintă absolută pentru mine. Nu ăsta e scopul meu în viaţa mea politică. Nu am niciun fel de problemă pentru că si în cazul în care un partid decide să susţinem pe altcineva la Preşedinţie pentru că are mai multe şanse, o s-o fac. N-am niciun fel de problemă. Dar în acelaşi timp vă spun că nu numai eu, dar PNL nu are de gând să se joace de-a studiile cu alte partide, atâta vreme cât greutatea lor politică nu este confirmată şi cât nu avem nişte convingeri ferme şi reciproce despre autenticitatea proiectului nostru", a afirmat Crin Antonescu.Pe de altă parte, liderul liberal a subliniat că "dacă cineva crede că se va încinge aşa o horă cu toţi cei care sunt împotriva PSD", se înşală, dar că nimeni nu îi interzice speranţa de a crede că în cazul în care va ajunge în turul doi la alegerile prezidenţiale ar putea exista şi susţinători ai PSD care să îl voteze.

"Eu cred totuşi că dincolo de indicaţiile de vot, care au efectul lor, un efect limitat, până la urmă alegătorul este cel care face în turul doi alegerea şi de aceea nu avem niciodată, şi e bine că n-avem, certitudinea unor câştigători dinainte. (...) N-am de ce să-mi interzic speranţa că alegători ai PSD ar putea vota cu mine. De ce nu?", a conchis Antonescu.