Proaspăt înfiinţatul "partid în blugi", respectiv Partidul Mişcarea Populară, având-o în frunte pe Elena Udrea, pare să fi depăşit în sondaje PDL.

Pentru prima oară de la înregistrare, PMP depăşeşte formaţiunea lui Vasile Blaga din care, de altfel, provin membrii marcanţi ai PMP, precum Elena Udrea, Cristian Preda etc. Este posibil ca la aceste rezultate să fi contribuit, pe lângă puternica susţinere a lui Traian Băsescu, şi faptul că lideri cu influenţă din teritoriu, precum primarul Clujului, Emil Boc, şi al municipiului Piatra Neamţ, Gheorghe Ştefan, au girat PMP-ul, înscriindu-se în Fundaţia Mişcarea Populară, deşi oficial sunt încă membri PDL

Conform unui sondaj publicat de EVZ, dacă în această duminică ar avea loc alegeri, PMP ar primi voturile a 11% dintre alegători, cu două procente peste PDL.

Sondajul a fost realizat la comanda PMP de către firma americană de consultanţă politică "Greenberg Quinlan Rosner Research", pe 1.200 de subiecţi, marja de eroare fiind de 2,8%.

Respondenţii au fost intervievaţi în perioada 26-30 aprilie, deci eforturile Elenei Udrea de a sări cu paraşuta de 1 mai, iniţiativa lui Traian Băsescu de a se îmbrăca cu tricou alb având pe piept mărul PMP (motiv pentru ca Victor Ponta să-l acuze pe preşedinte că încalcă Constituţia şi să-l reclame la CCR) nu se reflectă în rezultatele respectivului sondaj. Desigur, sondajul nu reflectă nici scandalul deputatului PMP Florin Popescu, acuzat că ar fi deturnat în scop electoral în jur de 70.000. de tone de pui, ce-i drept, la vremea respectivă deputatul având calitatea de membru PDL.