Ajuns în Mehedinţi după ce apa s-a retras din sate, premierul Victor Ponta a inspectat zonele inundate fără barcă, în cizme de cauciuc. Cinci minute i-au fost suficiente la Gvardiniţa pentru a-şi trage concluziile: "Rigolele astea-s bătaie de joc. Cine a făcut drumul judeţean, dacă a încălcat legea, la puşcărie!". Şi pentru a împărţi sarcini: "Domnul Dragnea rămâne aici şi astăzi şi mâine", a arătat prim-ministrul spre vicepremier, desemnându-l inclusiv să însoţească o bătrână şi să-i repare puntea.

După descinderea recentă în Teleorman cu barca pneumatică trasă de pompieri în apa de 30 de centimetri, premierul Victor Ponta a inspectat astăzi localităţile inundate din Mehedinţi, schimbând substanţial tactica. Cu apele retrase deja după codul roşu de viitură, Ponta a intrat în trei case, a evaluat câteva şanţuri şi a trasat sarcini precise.

"Domnul Dragnea rămâne aici şi astăzi şi mâine", a anunţat ferm, dându-i vicepremierului Liviu Dragnea atribuţii sporite, de la a stabili cine a făcut drumul judeţean până la însoţirea muncitorilor care au de reparat o punte în sat.

După ce i-a dat în faţa camerelor lista îndatoririlor, Ponta i-a cerut şi lui Dragnea părerea. "Liviu, rămâi aicea, da?", motivând că personal nu a venit decât să vadă "cu ochii săi ce au păţit oamenii", fiind prins la Guvern: "Îl las pe domnul Dragnea, eu tre' să ajung la Bucureşti să fac rost de bani".

Oficial, Victor Ponta a luat, la prânz, o pauză din campania electorală, pentru a se ocupa de inundaţii. La faţa locului, premierulnu s-a dat însă înapoi de la o demonstraţie despre implicarea la nivel înalt în reabilitarea unei punţi dacă rugămintea vine de la o femeie în vârstă în faţa camerelor de luat vederi.

"Mamaie", a luat Ponta de după umeri o bătrână, venită să se plângă de podul şubrezit, "cei de la Apele Române fac puntea mâine". Din spatele prim-ministrului, vicepremierul a sărit voluntar: "Merg eu cu ei!"

Aşa cum arată în prima evaluare guvernamentală, estimarea pagubelor de la Grardiniţa ajunge la 3 milioane de lei, bani destinaţi pentru regularizarea pârâului.

SURSA: Gândul.info