Poliţia Municipiului şi judeţeană a fost mobilizată pentru vizitele electorale ale premieriului Victopr Ponta prin Prahova şi Ploieşti. Toată suflarea Poliţiei Municipiului, în special cea rutieră, era concentrată  la Sala Sporturilor. Rolul jandarmilor a fost foarte discret. Echipaje ale Poliţiei Locale erau plasate prin zona parcului din jurul Sălii Sporturilor.

Faţada Sălii Sporturilor Olimpia a fost drapată complet cu un mesh imens cu logo-ul partidului social democrat.  

Toţi liderii PSD prahoveni şi ploieşteni în frunte cu Iulian Bădescu aşteptau nerăbdători apariţia „şefului“.

O coloană oficială de 10 autovehicule, inclusiv o ambulanţă, şi-a făcut apariţia „discret“ pe aleile Sălii Sporturilor. A doua maşină din coloană, o dubiţă Volkswagen Caravelle a SPP-ului, a oprit lângă primarul Iulian Bădescu. Oaspeţii de seamă, ministrul Nicolae Bănicioiu, Daciana Sârbu şi premierul Ponta au coborât şi s-au salutat cu fruntaşii social democraţi din Prahova.

Ofiţerii SPP mişunau prin mulţime şi deveneau extrem de energici doar cu fotografii şi cameramanii care încercau să ia câteva cadre. În schimb, ploieştenii, simpatizanţi ai partidului, în orice caz oameni „neverificaţi“ au putut să dea mâna cu premierul/preşedinte de partid fără nicio problemă. Ordinea prevăzută iniţial s-a transformat într-o masă mişcătoare care se deplasa în interiorul Sălii Sporturilor, în ropote de aplauze, având drept nucleu pe Victor Ponta, Daciana Sârbu şi Iulian Bădescu. Evident, nu putea lipsi, la intrarea liderilor în sală, Oda Bucuriei a lui van Beethoven, deja obsesivă la astfel de evenimente, deoarece era vorba de lanasarea unor candidaţi pentru Parlamentul European.

O sală sufocantă, fără sisteme de aerisire, o sală aproape plină. În timp ce organizaţia judeţeană reuşise să umple tribuna principală cu membrii PSD, PC ori UNPR, jos, în „teren“ mai rămăseseră scaune goale din cauza unor membri care nu au mai onorat invitaţia. La nivelul solului erau poziţionaţi şefii PSD/PC de deconcentrate, membrii de vază ai partidului, parlamentari etc.

Mai discret din fire, Liviu Dragnea, ministrul dezvoltării şi „capul limpede“ al guvernului, a stat lângă preşedintele CJ, Mircea Cosma.

Căldura persistentă l-a determinat pe primarul Bădescu să desfacă nerăbdător o sticlă de apă carbogazoasă, pe care a vărsat-o pe pantaloni, spre amuzamentul vizibil al lui Victor Ponta şi Dacianei Sârbu.

La final, după mai mult de o oră de discursuri, preşedintele partidului împreună cu liderii locali au ales să plece pe uşa laterală, ceea ce a dus la o aglomerare către această ieşire. Daciana Sârbu, candidat la Europarlamentare, rămăsese pierdută, şi de soţ şi de SPP, între pensionarele social democrate.

Impresia lăsată de liderii de la Bucureşti a fost cea de blazare, condescendenţă şi grabă de a pleca.

După ce coloana oficială se puese în mişcare către Bucureşti, membrii PSD au început să afluiască către case. Valentin Marcu, un lider al UNPR Prahova, număra steagurile pe care i le returnau tinerii simpatizanţi înainte să se urce în autocare.

Prea puţini au mai rămas în sală, chiar dacă organizatorii anunţaseră şi o scurtă reprezentaţie a trupei Voltaj.