Departamentul american al Apărării a anunţat desfăşurarea rapidă a 600 de militari în Polonia şi în ţările baltice pentru efectuarea unor aplicaţii militare comune în aceste ţări, potrivit Agerpres. Scopul exerciţiilor este acela de a demonstra solidaritatea statelor NATO în contextul tensiunilor cu Rusia, pe fondul crizei din Ucraina.

O companie de 150 de militari, din cadrul Brigăzii aeropurtate 173 a armatei americane, staţionată în Italia, urmează să ajungă miercuri în Polonia.

Alţi 450 de militari americani sunt aşteptaţi zilele următoare în Estonia, Letonia şi Lituania, pentru exerciţii care vor avea loc în următoarele luni, a comunicat contraamiralul John Kirby, un purtător de cuvânt al Pentagonului.

„Statele Unite îşi iau în serios obligaţiile ce decurg din Articolul 5 al Tratatului Nord-Atlantic, deşi acestea nu sunt exerciţii NATO. Este un gest concret în direcţia angajamentului pe care ni l-am asumat pentru securitatea Europei“, a declarat contra-amiralul John Kirby, purtătorul de cuvânt al Pentagonului.