Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, la Realitatea TV, că deşi nu respinge niciun vot, nu are nevoie şi nu doreşte votul şi sprijinul şefului statului.

"Nu resping votul nimănui, dar nu vreau votul şi sprijinul lui Traian Băsescu. Asupra mea se duce o campanie bazată pe o minciună urâtă de tot. Din cauză că s-a rupt USL, asta înseamnă că s-a înţeles cu Traian Băsescu. Nu am niciun fel de reevaluarea asupra lui şi nu îl consider nici în perspectiva alegerilor prezidenţiale un aliat. Eu nu accept voturile prin delegaţie, de la marii electori. Ăsta e principiul feudal al votului. Eu vreau voturi de la orice cetăţean român, inclusiv de la Traian Băsescu, dar fac înţelegeri pentru asta. Dacă dânşii (alegătorii lui Traian Băsescu, n.red.)doresc un preşedinte aidoma lui Traian Băsescu, asta nici nu doresc să fiu şi nici nu se poate. Dacă doresc un preşedinte care să fie de fapt omul lui Traian Băsescu, nici atât", a spus Crin Antonescu.

Preşedintele PNL a precizat că este conştient că la alegerile pentru Cotroceni, Ponta are cele mai multe şanse să câştige, dar preferă libertatea de a fi un preşedinte bun, decât o maşinărie politică care să îi aducă scaunul de la Cotroceni, dar să îi ia şansa de a face ce e mai bine pentru ţară şi oameni.