Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, joi, că susţinătorii PNL nu vor vota cu Mircea Diaconu, ci cu candidaţii liberali la europarlamentare, menţionând că speră ca fostul vicepreşedinte al partidului să nu se lase folosit într-o campanile împotriva PNL.

Antonescu a fost întrebat într-o discuţie la Hotnews de ce PNL nu boicotează candidatura lui Mircea Diaconu. "Susţinătorii PNL vor vota PNL şi nu Mircea Diaconu", a răspuns liderul liberal
Liderul PNL a mai precizat că speră ca fostul vicepreşedinte al partidului să nu se lase folosit.

"Nu l-am putut menţine pe Mircea Diaconu pe lista PNL pentru că am luat act de hotărârea şi de interpretarea oficială a Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie. Dacă alte instanţe au hotărât altceva domnul Diaconu va candida independent şi dincolo de a ne prezenta această explicaţie simplă nu avem cum opri campania despre care vorbiţi (împotriva PNL, nr). Ar fi frumos ca domnul Diaconu să nu se lase folosit în această campanie", a mai spus Antonescu.

Mircea Diaconu poate candida la alegerile pentru Parlamentul European, a decis definitiv, miercuri, Curtea de Apel Bucureşti, care a menţinut decizia în sens luată de Tribunalul Capitalei.