Apele sunt din ce în ce mai tulburi în PDL. În plină campanie de lansare a partidului Mişcarea Populară, tot mai multe voci critică modul în care este condus partidul.

Vasile Blaga a fost atacat, dur, de Theodor Paleologu care îl acuză că divide PDL şi că toţi cei care i s-au împotrivit au fost înjuraţi "în stil românesc, bădărănesc, mitocănesc".
"Într-o logică sănătoasă, trebuie să ne unim împotriva Guvernului USL, să avem o listă comună la alegerile europene, dar e clar, pe zi ce trece e mai clar, că Vasile Blaga nu e în stare să unifice, că este un factor de diviziune. Dacă Eugen Tomac este preşedintele noului partid Mişcarea Populară este graţie atitudinii avute la Congresul din urmă, atitudine confirmată în lunile care au urmat, această excludere, marginalizare cu înjurături, în stil românesc, bădărănesc, mitocănesc, a tuturor celor care nu l-au susţinut pe Vasile Blaga. Aşa că este rezultatul unei atitudini sinucigaşe, după părerea mea", a susţinut deputatul la RFI.

Acesta este motivul pentru care Tomac a decis să îi abandoneze pe democrat-liberali şi să se înscrie în Partidul Mişcarea Populară. Paleologu susţine că actuala echipă de conducere l-a "faultat pe Tomac într-un mod absolut scandalos şi total necolegial".

"Erau în competiţie Eugen Tomac şi Cristina Trăilă pentru poziţia de secretar executiv pentru relaţii internaţionale. Era evident pentru absolut oricine că Eugen Tomac era omul potrivit la locul potrivit. A fost dat la o parte în mod necolegial şi absolut inadmisibil, aşa că să nu ne mirăm că acum este preşedintele noului partid înfiinţat. Iată unde duce această atitudine închisă, de excluziune a celor care nu sunt entuziaştii actualei echipe", a afirmat Paleologu.