Lansat oficial la începutul lunii iulie, Guvernul Tinerilor este un proiect USL care îşi propune atragerea tinerilor valoroşi către politică şi administraţie. Proiectul oferă tinerilor şansa să îşi prezinte ideile şi să facă parte pentru o zi din echipa de guvernare, reprezentând astfel o ocazie fără precedent la nivelul executivului.

Înscrierea se face pe www.guvernultinerilor.ro până pe 30 septembrie 2013 inclusiv, prin parcurgerea a doar patru paşi. Participanţii trebuie să trimită trei propuneri, soluţii la situaţii concrete, cu scopul de a fi selectate de ministrul vizat la înscriere.

De asemenea, toate ideile înscrise în competiţie vor ajunge pe masa miniştrilor, urmând să fie analizate şi dezbătute. Astfel, orice tânăr din România care consideră că are ceva de spus, afiliat sau nu politic, are ocazia să îşi facă auzit cuvântul la cel mai înalt nivel, cu ajutorul proiectului „Guvernul Tinerilor”.

„Tinerii au capacitatea de a aduce soluţii simple la probleme complicate. Este de remarcat curajul lor. Viziunea lor, de multe ori diferită, poate aduce un suflu nou în politica românească.” a declarat premierul Victor Ponta, preşedintele PSD.

„Înscrierile se fac doar în mediul on-line pentru că este unul foarte familiar tinerilor. Până în acest moment avem peste 200 de înscrieri pe site, peste 600 de like-uri pe facebook şi peste 200.000 accesări pe pagina de facebook şi pe site. Alegerile tinerilor au variat, toti miniştrii având cel puţin un candidat”, ne-a declarat Bogdan Toader, preşedintele TSD Prahova.

„Guvernul Tinerilor” este o iniţiativă a Tineretului Social Democrat (TSD), cu participarea Tinereretului Naţional Liberal (TNL) şi a Tineretului Conservator (TC) şi face parte din strategia de profesionalizare a tinerilor USL, precum şi din strategia de recrutare de noi membri pentru formaţiunile politice.