Conducerea PMP a depus, luni, la BEC, lista partidului pentru alegerile europarlamentare, pe primele locuri aflându-se Cristian Preda, Siegfried Mureşan, Teodor Baconschi şi Cristian Petrescu, informează Mediafax.

Europarlamentarul Cristian Preda, care deschide lista Partidului Mişcării Populare (PMP), a precizat că pe următoarele locuri se află omul de afaceri Woetsch Gunther, fosta preşedintă a Federaţiei de Tenis Ruxandra Dragomir, Alexandru Leşco, care a avut de suferit la Tiraspol fiind condamnat în lotul Ilaşcu.

Preda a precizat şi obiectivele pe care le vor avea candidaţii PMP în Parlamentul European, anume o economie europeană solidă cu oportunităţi de locuri de muncă pentru români, consolidarea relaţiilor cu SUA şi o atitudine fermă faţă de Rusia, precum şi susţinerea intrării României în zona euro cel mai devreme în 2017, într-un mod care să fie profitabil pentru cetăţenii români.

La sediul BEC au fost prezenţi preşedintele PMP Eugen Tomac şi deputatul Elena Udrea, aceasta arătând că au fost strânse 307.000 de semnături pentru depunerea listei pentru alegerile europarlamentare, adică "mai mult decât partidele cu 20 de ani de istorie".

Udrea a mai arătat că Elena Băsescu nu se găseşte pe aceste liste, deşi prezenţa ei putea fi oricând justificată prin ceea ce a făcut la PE.

Luni, Elena Băsescu a demisionat din PDL, potrivit unor surse din partid, şi s-a înscris în PMP, anunţând însă că nu va mai candida la alegeile europarlamentare