Crin Antonescu a comentat, la Realitatea TV, politica externă a României, explicând faptul că, în fond, poziţia preşedintelui Băsescu este cea potrivită, dar că un defect al preşedintelui strică acest efect.

"Cel mai important lucru se face nu în raport cu Moscova, ci în interiorul NATO şi al UE pentru ca acest parteneriat militar şi economic să se realizeze. Pe fond, poziţia lui Traian Băsescu e bună. Sigur că ce nu face bine e că, într-o problemă de o asemenea gravitate, nu se poate abţine.

Defectul lui Traian Băsescu e că nu se poate abţine să nu facă politică mică: până şi în chestiunea asta, de a face puţină politică pentru Mişcarea Populară. După cum, tot în acestă chestiune, nu ratează nici domnul Ponta prilejul de a se arăta un viteaz adversar al lui Traian Băsescu, ceea ce e caraghios.

Mihai Răzvan Ungureanu, de la care am avea pretenţii îndeptăţite, cel puţin pe această zonă, merge mai departe şi cere retragerea ambasadorului nostru la Moscova, ceea ce nici Ucraina n-a făcut, ori ei i-a fost luată Crimeea", a declarat Crin Antonescu,liderul PNL.