Cel mai dezbătut punct de pe ordinea de zi a şedinţei Consiliului Judeţean Prahova a fost cel referitor la încetarea mandatului lui Cătălin Niţă. Acesta a supărat, din nu se ştie ce motive, conducerea PPDD şi s-a trezit exclus peste noapte. Şi cum nu se mai află în graţiile prezidentei Lola Anghel, pepedediştii cer sus şi tare eliminarea acestuia din Consiliul Judeţean.

Iar cum PPDD nu se dezminte de titulatura de „partidul televizor” a reînceput telenovela „Dă-l afară pe X”. Scenariul este acelaşi, doar numele lui X diferă. În 2012 cel picat în dizgraţia conducerii era Auraş Dragomir, acum este Cătălin Niţă. Şi atunci, şi acum aleşii PPDD (mai există partidul oare?) cer sus şi tare eliminare colegului pus la zid. Şi atunci, şi acum USL face zid în jurul proscrisului.

Dacă în 2012, Rareş Enescu şi Ludmila Sfârloagă (membrii ai Comisiei Juridice din CJ) invocau prevederile europene, acum cei doi invocă mai multe decizii ale Curţii Constituţionale şi ale instanţelor de judecată care consideră prevederea din Statutul aleşilor locali ca fiind ilegală şi neconstituţională. „Vreau să îi întreb pe colegii din PPDD dacă în partid toate contestaţiile lui Cătălin Niţă au fost epuizate. Vă asumaţi responsabilitatea că decizia conducerii judeţene este definitivă şi irevocabilă?”, a întrebat social democratul Rareş Enescu.

Reprezentanţii PPDD, prin vocea lui Auraş Dragomir, s-au cam bâlbâit că partidul a decis, dar nu se ştie ce va spune Justiţia, că ei l-au dat afară pe Niţă, dar mai sunt căi de atac...Ingrată poziţia lui Dragomir, dacă ne amintim că în urmă cu trei-patru luni el era cel aflat în poziţia de proscris, iar brusc a reuşit o reconciliere cu şefii PPDD Prahova şi nimeni nu a mai dorit eliminarea sa din CJ.

Nu putem ignora nici exerciţiul de putere al preşedintelui Mircea Cosma, care fără prea multe vorbe, dar plasate la momentul oportun, a arătat, subtil, că Niţă se bucură de sprijinul său.

În dispută au intrat şi aleşii PDL care au încercat să influenţeze, fără prea mult succes, excluderea lui Cătălin Niţă din Consiliului Judeţean.

Scorul disputei a fost de 16 voturi pentru excludere, la 18 abţineri, iar Cătălin Niţă rămâne, pentru cel puţin încă o lună, ales judeţean.

Mult zgomot pentru nimic am putea spune, dar din confruntare am tras mai multe concluzii:
 

  • USL rezistă şi funcţionează foarte bine în Consiliul Judeţean Prahova;
  • PPDD încearcă să îşi arate „muşchii”, dar din păcate sunt cam atrofiaţi;
  • Mircea Cosma a revenit la serviciu şi a demonstrat că el este, încă, şeful Consiliului Judeţean.

Aşa că, şefei PPDD Prahova, Lola Anghel, nu îi rămâne decât să se întâlnească din nou cu Mircea Cosma la „boulangerie” şi să încerce să tranşeze disputa la o cafea.

Data trecută l-a reprimit pe Auraş Dragomir în partid...Acum, oare ce se va întâmpla cu Niţă?

Rămâneţi pe recepţie, telenovela continuă...