Preşedintele executiv al PSD Liviu Dragnea consideră că Victor Ponta va trebui să candideze la alegerile prezidenţiale pentru că este cel mai bine plasat în sondaje.

„Victor este cel mai bine plasat, cred că va trebui să candideze, dar decizia o va lua el. Când el va fi convins, când va avea foarte limpede în minte tot scenariul, probabil va anunţa ce va face, dar nu cred că va mai amâna mult răspunsul”, a mai spus Dragnea, într-o emisiune la B1TV.

Liviu Dragnea a afirmat că nu îl va susţine pe Mircea Geoană ca şi candidat din partea PSD la alegerile prezidenţiale deoarece şansele lui sunt mici.

„Cred că momentul lui Geoană a fost în 2009, un moment aproape unic. Cred că a fost o greşeală foarte mare, prestaţia din timpul confruntării cu Băsescu. Acum în 2014 este o situaţie nouă. PSD a fost setat să îl convingă pe Ponta la prezidenţiale. Va fi foarte greu pentru PSD să susţină un candidat la prezidenţiale din partea altui partid. Îmi vine greu să cred că PSD îl va susţine pe Tăriceanu”, a spus Dragnea .

Victor Ponta a declarat că senatorul Mircea Geoană şi cu el sunt cei care pot candida cu şanse la Preşedinţie din partea PSD. El a adăugat că şanse au şi Mugur Isărescu, Sorin Oprescu şi Călin Popescu Tăriceanu, care ar putea fi susţinuţi de PSD, dacă vor sta bine în sondaje.