Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, vineri, într-o conferinţă de presă la Constanţa, că nu a citit, deocamdată, programul de guvernare al Guvernului, dar că acesta va fi analizat, iar apoi liberalii vor decide dacă iniţiază sau nu o moţiune de cenzură.
   
"Nu fac acum comentarii aplicate pentru că este un text pe care nu am apucat să-l citesc, am văzut doar comentarii, cât am apucat să văd, în presă, asupra sa şi ca atare nu mă voi adânci în comentarii. Pot să vă spun următorul lucru: că având în faţă documentul politic, acest program - înţeleg că marţi Guvernul vine şi angajează răspunderea - vom avea o discuţie, o analiză şi vom lua o decizie aşa cum se întâmplă în situaţia în care Guvernul îşi angajează răspunderea. Vom lua o decizie dacă eventual facem noi, Partidul Naţional Liberal, că noi putem face o moţiune de cenzură sau amendamente, dacă e cazul, şi atunci sigur că ne vom motiva şi această decizie. Tot ce pot spune deocamdată este că avem de-a face cu un program diferit pentru că la început s-a vorbit, înţeleg despre un program cam copy/paste aşa, programul USL. Înţeleg că au apărut elemente noi, că nu avem de-a face cu acelaşi program din care doar literele USL să fie scoase", a declarat Crin Antonescu, citat de Mediafax.
   
Liderul PNL a mai făcut observaţia că anumite măsuri economice prezentate în programul de guvernare vor fi luate doar dacă bugetul va permite, considerând că în acest caz programul nu spune nimic.
   
"Spun doar că, pe cât am observat, există la toate aceste măsuri - CAS, scutire de impozit, mărire de salariu minim, reducere de TVA, de fiecare dată, ?dacă se va putea, dacă bugetul o va permite?. Dacă lucrurile stau aşa, ăsta este un aspect de discutat pentru că un program care spune asta, nu spune nimic. Există însă, înţeleg, nişte cifre ceva mai precise care ţin de estimarea creşterii economice sau a inflaţiei sau mai ales a deficitului bugetar care ar putea fi relevante şi care ar putea, coroborate cu celelalte elemente, să ne ajute să ne dăm seama dacă avem de-a face cu un program care, aşa cum am fost anunţaţi de către premier, iniţial păstrează spiritul USL sau e un program care s-a deplasat semnificativ în altă direcţie, mai precis spre stânga", a afirmat Antonescu.