Astăzi, la ora 12.00, are loc şedinţa săptămânală de Guvern, potrivit unui anunţ postat pe ste-ul Executivului. Tot astăzi, până la ora 12.00, miniştrii liberali din Guvernul Ponta îşi vor depune demisiile.

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, ieri seară, că miniştrii PNL şi-au anunţat, practic, demisiile politice, iar astăzi îşi vor părăsi fotoliile. Potrivit acestuia, ei ar trebui să îşi depună demisiile la Registratura Guvernului, în această dimineaţă. Liderii PNL au adoptat, ieri seară, o rezoluţie privind ieşirea liberalilor de la guvernare.

"Miniştrii noştri pe care îi şi vedeţi aici alături de noi, cu excepţia doamnei Mariana Câmpeanu care din probleme de sănătate, probleme medicale, nu a participat la această delegaţie, dar care a luat cunoştinţă de decizia noastră şi ne-a anunţat că fără nicio ezitare o asumă şi o urmează. Miniştrii noştri practic au anunţat demisia din punct de vedere politic, mâine în cursul dimineţii până în ora 12 toţi demnitarii şi ceilalţi demnitari, secretarii de stat şi cei asimilaţi îşi vor depune legal, oficial, birocratic demisia la Registratură Guvernului", a declarat Crin Antonescu, aseară, într-o conferinţă de presă susţinută la finalul Delegaţiei Permanente.

Miniştrii care îşi vor depune astăzi demisiile sunt:

Mariana Câmpeanu-ministrul Muncii

Eugen Nicolăescu- ministrul Sănătăţii

Andrei Gerea- ministrul Economiei

Ramona Mănescu-ministrul Transporturilor

Gigel Ştirbu-ministrul Culturii

Lucia Varga-ministru delegat pentru Ape, Păduri şi Piscicultură

Mihai Voicu-ministru delegat pentru Relaţia cu Parlamentul

Cristian David-ministru delegat pentru Românii de Pretutindeni