”Este o decizie care nu s-a luat uşor, pe care nu mi-am dorit-o şi pe care am încercat să o evităm. Toată alianţa pe care noi am dus-o 3 ani şi 20 de zile a avut un sens atâtat timp cât am putut spera că obiectivele sunt urmărite. Nu mai avem niciuna din aceste speranţe, Mi s-a părut onest să nu prelungim un festival de ipocrizie, ci să avem curajul să constatăm că USL nu există”, a spus Crin Antonescu, acuzându-l pe Victor Ponta că a creat artificial criza din USL.

”Constatăm încetarea de fapt a USL. Această rezoluţie a fost adoptată cu 187 de voturi pentru, 6 împotrivă şi 2 abţineri”, a mai spus el.

”Alegătorilor le cer iertare că nu s-a putut, nu am putut să ducem la capăt un proiect politic în care am crezut foarte mult. Nu regret că un guvern se rupe, că PNL se vede acum din nou în opoziţie. Nu pentru acest lucru e păcat, ci pentru că, dacă această construcţie si-ar fi păstrat cursul, Victor Ponta şi-ar fi ţinut cuvântul, România ar fi avu şansa unei construcţii stabile. PSD şi Victor Ponta nu mai au nicio ezitare de a transforma USL în PSD-ul anilor 2000-2004”, a arătat Antonescu.

”Am apreciat foarte mult prestaţia mediatică. E un pas înainte din colecţia în care oamenii politici încaţă să plângă. L-am sunat pe domnul prim-ministru, l-am întrebat dacă avem mişte date noi, dacă sunt dispuşi să mergem pe formula pe care am propus-o. Mi-a zis că nu. Intervenţia a fost de efect teatral. Această situaţie nu mai poate fi prelungită şi îi vom pune punct în această seară”, a mai spus Antonescu.