Laurenţiu Rebega îşi face bagajele pentru Bruxelles. Locul său pe o poziţie aparent eligibilă(14) îi face pe mulţi să viseze la un posibil mandat de consilier judeţean. Şi cum PC nu a avut prea mulţi oameni pe lista de consilieri judeţeni a USL, liderii partidului au aruncat pe piaţă, neoficial,  infomaţia că următorul intrat în CJ va fi tot un conservator.

Cei care au preluat informaţia au uitat însă că algoritmul acesta nu s-a aplicat în cazul consilierilor judeţeni aleşi parlamentari sau promovaţi în diverse posturi de directori de deconcentrate.

Aşa se face că de la începutul mandatului în iunie 2012 şi până în prezent  şase uselişti au părăsit Consiliul Judeţean (Mihai Albulescu-PSD, Ion Dilirici-PSD, Mircea Roşca-PNL, Paul Dumbrăvanu-PNL, Virgil Guran-PNL şi Ion Luchian-PNL) .  

Locurile lor au fost luate de Sebastian Danielescu-PNL, Iuliana Dosaru-PNL, Romu Moraru-PNL, Ana Sandu-PSD, Adrian Manta-PSD şi Dan Şepşi-PSD

Exact următorii pe lista USL din 2012. Aşa se face că de la PSD au plecat doi aleşi şi au intrat trei, iar de la PNL au plecat patru şi au intrat în CJ doar trei persoane.

La fel se va proceda şi acum, deoarece la nivelul CJ nu există semnat niciun protocol între partidele din USL care să spună clar că în situaţia în care un partid pierde un ales, următorul intrat este de la acelaşi partid.

Iar următorii pe listă sunt Mariu Fenichiu (PNL, directorul ARR Prahova) şi Victor Petrescu (PSD, fost preşedinte al CJ în mandatul  1996-2000).

Şi cum funcţia deţinută de Fenichiu nu este incompatibilă cu mandatul de consilier judeţean, liberalii vor mai câştiga încă un ales dobândind astfel o poziţie bună în Consiliul Judeţean Prahova în situaţia ruperii USL.

Vă reamintim că situaţia politică în CJ Prahova este următoarea: PDL- 12 consilieri, PSD 10 consilieri, PNL – 8 consilieri, PPDD -4,  PC 1

Oricum plecarea lui Rebega la Parlamentul European va fi un plus pentru Prahova, având pentru prima oară, după foarte mulţi ani (Roberta Anastase a fost europarlamentar până în anul 2008), un europarlamentar provenind direct din judeţ, dar şi un minus pentru PC care va ieşi practic de pe scena politicii locale.