Parlamentarul prahovean Sebastian Ghiţă vrea să depună o iniţiativă legislativă prin care serviciile secrete să poată intercepta cartelele telefonice pre-plătite pentru a fi prevenite infracţiunile economice şi de terorism. În replică, deputatul PDL Petru Movilă îl acuză pe Ghiţă că îşi însuşeşte un proiect pe care el l-a iniţiat deja în anul 2011.

„ Am observat că subiectul achiziţionării cartelelor prepay cu buletinul a trezit un adevarat interes în randul parlamentarilor USL cat şi a publicului larg. La fel şi subiectul salariilor rezidenţilor transformate în burse doctorale. De aceea consider ca trebuie să fac două menţiuni, pentru a clarifica situaţia şi pentru a preîntâmpina viitoare situaţii de genul acesta, cand membri USL îşi însuşesc proiecte deja depuse de alţi parlamentari”, a declarat Petru Movilă.

Acesta susţine că proiectul de lege privind colectarea datelor personale ale utilizatorilor serviciilor de tip Prepay l-a iniţiat în anul 2011. ” Primul proiect de reglementare a acestui aspect l-am avut în legislatura trecută, respins în  anul 2011. În ceea ce priveşte aceasta legislatura, am considerat necesar să reiau proiectul din cauza diferitelor incidente care puteau fi evitate cu uşurinţă dacă aceasta prevedere era in vigoare. Precizez că scopul principal nu este ascultarea telefoanelor, aşa cum s-a vehiculat , ci evidenţa deţinătorilor cartelelor prepay. Proiectul a fost depus în Senat în luna februarie a acestui an”, a mai precizat deputatul.