Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat luni, după şedinţa USL, că liberalii nu vor accepta un al patrulea post de vicepremier în guvern, propunerea lor rămâne cea cunoscută, iar premierul Ponta trebuie să ia o decizie mai repede.

Liderul PNL a precizat că premierul trebuie să ia cât mai repede o decizie în ceea ce priveşte viitorul Cabinetului, existând două variante din punctul său de vedere: acceptarea propunerilor PNL sau formarea unui alt guvern.

Antonescu a precizat, din nou, că propunerea partidului liberal cu Klaus Iohannis ministru de Interne şi vicepremier este "singura noastră propunere şi nu avem ce negocia asupra ei".
 
"Noi avem dreptul la un vicepremier, unul vrem şi în continuare. (...) Noi alte propuneri nu facem, cert e că prim-ministrul trebuie să ia o decizie şi cred că trebuie să o ia mai repede, că e criză în guvern - sunt trei miniştri demisionari, şi, fie acceptă propunerile PNL, fi numeşte alţi miniştri interimari sau altfel", a punctat Antonescu.

În ceea ce priveşte numirea unui al patrulea vicepremier, Antonescu a reiterat ideea că nu va accepta acest lucru, pentru că "şi asa, guvernul e prea mare". Şeful liberalilor a mai spus că PNL nu iese de la guvernare, dar premierul trebuie să ia o decizie.