Laurenţiu Rebega, vicepreşedinte al CJ Prahova şi preşedintele PC Prahova, are, teoretic, mari şanse de a deveni europarlamentar. Daniel Constantin, preşedintele formaţiunii politice, a anunţat, într-o conferinţă de presă, că Rebega este pe locul 14 pe lista de europarlamentare a USD. „Am încredere în Laurenţiu Rebega şi cred că este onorant pentru judeţul Prahova să aibă un europarlamentar. Laurenţiu Rebega este un bun profesionist şi sunt convins că va face treabă bună în Parlamentul European”, a spus Constantin.

Dacă locul 14 se va dovedi eligibil, va apărea o altă problemă la Consiliul Judeţean Prahova: va deveni vacant postul de vicepreşedinte. Iar cum PC-ul a avut un singur consilier, funcţia va fi disputată de PSD şi PNL.

Cel mai probabil social democraţii vor accepta ca noul consilier judeţean să fie un liberal, iar cele mai mari şanse de a intra în CJ le are Flavian Stoica, şeful de cabinet al deputatului Nicolae Alexandri.

Va începe rapid disputa pentru noul vicepreşedinte, iar date fiind problemele cu justiţia ale lui Mircea Cosma, postul va fi revendicat de PSD. Dar vulnerabilitatea lui Cosma din această perioadă a dat apă la moară unor mici bisericuţe în partid, iar gruparea Sebi Ghiţă va dori să îşi impună un om. Din păcate pentru afaceristul deputat, acest lucru va fi imposibil deoarece toţi consilierii judeţeni PSD îi sunt fideli lui Mircea Cosma.

Aşa că „lupta” se va da între pesediştii Ludmila Sfârloagă, vicepreşedinte al Comitetului Regiunilor de la Strasbourg, şi Rareş Enescu, secretarul general al PSD Prahova. Cum Ludmila Sfârloagă este plecată foarte des din ţară, competiţia va fi câştigată de Enescu. Secretarul general al social democraţilor prahoveni a „crescut” politic în umbra lui Mircea Cosma şi se bucură de aprecierea celor mai mulţi dintre primarii de comune din judeţ. În plus se ocupă de toate treburile administrative ale partidului şi de foarte multe ori îl înlocuieşte pe Cosma la şedinţele de la nivel central ale PSD.

Oricum va fi o competiţie interesantă, mai ales că se vor stabili noi poli de influenţă în PSD.