Problemele lui Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova, cu justiţia şi în special cu procurorii DNA nu sunt unice. O serie întreagă de preşedinţi de consilii judeţene fac, în ultima perioadă, „naveta” pentru a da explicaţii în faţa procurorilor şi a judecătorilor. Toţi strigă tare că sunt nevinovaţi şi acuză procurorii că le-au făcut dosare la comandă politică. Oare avem de a face cu o ţară de dosare politice sau sunt iţele care duc spre comisionul de 10% despre care se tot vorbeşte că ajunge în visteriile PSD. Vorbim de un comision de 10% primit din  finanţarea oricărei lucrări finanţate din bani publici, iar gurile rele susţin că această taxă nu există doar în Prahova şi că este o obişnuinţă în toate judeţele

Constantin Nicolescu, preşedintele CJ Argeş: a fost condamnat, în noiembrie 2013, la 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare în dosarul privind contractarea de fonduri Phare de 900.000 de euro pentru patru unităţi şcolare, cu acte false. Decizia nu este însă definitivă.

Nicuşor Constantinescu, preşedintele CJ Constanţa: este urmărit penal pentru şase infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice. Pe 15 ianuarie, a primit interdicţia de a părăsi ţara, dar i s-a acceptat ulterior să plece, temporar, pentru tratament în străinătate.

Liviu Dragnea, vicepremier, fost şef CJ Teleorman: DNA a început urmărirea penală împtriva sa pe 6 septembrie 2012, fiind acuzat că ar fi pus la punct un sistem naţional de influenţă prin care ar fi fraudat votul la referendumul din 2012 de demitere a preşedintelui Traian Băsescu. Pe 7 octombrie 2013, DNA anunţa trimiterea în judecată, alături de alte 74 de persoane. Dragnea are o nouă înfăţişare în proces, astăzi la ICCJ

Ion Prioteasa, preşedintele CJ Dolj: Pe 16 decembrie 2013, a fost înştiinţat de procurorii DNA că a fost începută urmărirea penală împotriva sa, într-un dosar în care sunt vizaţi funcţionari ai consiliului judeţean care ar fi intervenit pentru ca firme agreate să câştige unele licitaţii, în schimbul unor „comisioane“.

Marian Oprişan, preşedintele CJ Vrancea: A fost trimis în judecată pe 5 iunie 2006 în dosarul „Căprioara“, fiind acuzat de abuz în serviciu, utilizarea creditelor în alte scopuri decât cele pentru care au fost acordate, fals şi uz de fals. Recent, i-a mai fost deschis un dosar penal, tot pentru abuz în serviciu, deoarece ar fi refuzat să pună în executare o hotărâre judecătorească definitivă şi irevocabilă.

Gheorghe Bunea Stancu, preşedintele CJ Brăila: A fost trimis în judecată, pe 11 ianuarie 2012, sub acuzaţia că s-ar fi folosit de funcţia pe care o deţine în partid pentru a finanţa ilegal campania electorală din 2009 a lui Mircea Geoană. Pe 20 noiembrie 2013, Judecătoria sector 1 l-a achitat, alături de Ioan Niculae, dar decizia nu este definitivă.

Florin Ţurcanu, preşedintele CJ Botoşani: A fost trimis în judecată la începutul anului 2011, fiind acuzat că, în calitate de preşedinte al filialei, ar fi folosit acte false pentru a da afară doi membri de partid, care şi-au pierdut astfel funcţiile deţinute în Consiliul Judeţean. Dosarul s-a întors la Judecătoria Botoşani după ce acesta nu a mai fost deputat.

Borboly Csaba, preşedintele CJ Harghita: A fost trimis în judecată, pe 16 septembrie, pentru două infracţiuni de abuz în serviciu contra intereselor publice, două infracţiuni de fals intelectual şi pentru denunţare calomnioasă. Alături de el au fost trimişi în judecată şi mai mulţi şefi de direcţie din Consiliul Judeţean.

Ioan Cindrea, preşedintele CJ Sibiu: A intrat în atenţia procurorilor ca urmare a unei acţiuni a Agenţiei Naţionale de Integritate, care l-a găsit ca fiind în conflict de interese, după ce şi-a angajat soţia la biroul parlamentar (în perioada când era deputat).

Mircea Cosma, preşedintele CJ Prahova: este unul dintre cei mai influenţi lideri locali ai PSD. Este urmărit penal pentru trafic de influenţă  fiind acuzat de DNA că ar fi cerut şi primit peste 4,4 milioane de lei de la reprezentanţii unor societăţi comerciale.