Într-o declaraţie de presă, nesemnată şi nedatată, primită de pe adresa de mail a Primăriei Ploieşti, suntem informaţi că edilul Iulian Bădescu a plecat în Turcia pentru a discuta cu Cosmin Contra şi fotbaliştii Petrolului despre premierea venită din partea municipalităţii.

Emitentul declaraţiei ( nouă  fiindu-ne greu să credem că edilul ar fi redactat aşa ceva)  se declară un „fan declarat” al Petrolului şi laudă „sacrificiile făcute de ploieşteni pentru echipă”.

Şi cum nu era suficient să laude performanţele sportive ale echipei, Iulian Bădescu aduce în discuţie şi problemele politice, arătând cu degetul spre oamenii politici care nu îşi respectă promisiunile.

„ Ieri, după lupte de culise demne de o cauză mai bună, Consiliul Local a decis să menţină asocierea cu clubul FC Petrolul”, scrie în declaraţia primarului, informaţia fiind falsă. Aleşii locali aveau de dezbătut  suspendarea, până la finalizarea anchetei DNA, a premierii către Lupii Galbeni şi nu încetarea acestei finanţări.

Aşa că primarul Iulian Bădescu îşi anunţă oficial plecarea în Turcia pentru a discuta cu antrenorul Cosmin Contra şi cu jucătorii Petrolului.

Pentru a lamuri situatia, l-am contactat telefonic pe liderul consilierilor  liberali, avocatul George Botez pentru a-i solicita un punct de vedere în legătură cu decizia primarului Bădescu

„Sunt surprins de această declaraţie, mai ales că se doreşte inducerea confuziei cu privire la conţinutul hotărârii pe care colegii mei o promovează. Nu vom discuta despre revocarea finanţării echipei de fotbal, ci despre suspendarea ultimei tranşe a premierii Petrolului. Niciodată nu s-a pus în discuţie problema revocării finanţării. De altfel, în proiectul de buget propus de primarul Bădescu, la capitolul sume de alocat către Asociaţia Comunitară Lupii Galbeni figurează un mare 0 şi aşa s-a votat bugetul”, ne-a declarat avocatul Botez.

George Botez, singurul consilier local ploieştean care îşi plăteşte din buzunarul propriu o lojă pe stadionul Ilie Oană, ne-a vorbit şi despre pasiunea bruscă a edilului pentru Petrolul Ploieşti : „Sunt absolut convins că nu domnul primar a redactat declaraţia de presă, ci vreun funcţionar bine intenţionat. Cât despre cei 15.000 de ploieşteni care susţin Petrolul, personal fac acest lucru la fiecare meci şi nu de ieri, ci de zeci de ani de zile. Din păcate, asistăm la o manipulare grosolană şi la o tentativă de atragere a capitalului politic pentru alegerile europarlamentare. Sunt convins ca ploieştenii vor putea să discearnă adevarul”.

„Probabil că neliniştea jucătorilor legată de premierea venită de la Primărie a dus la egalul din meciul cu Sheriff Tiraspol. Mă gândesc că dacă a plecat în Turcia, în cantonamentul echipei noastre, primarul Iulian Bădescu a făcut-o fiind profund îngrijorat de politica păguboasă de transferuri a clubului din această iarnă şi de jocul slab al echipei din ultimele meciuri amicale”, ne-a mai spus Botez.

Suntem curioşi ce rezultat va avea vizita lui Iulian Bădescu în Turcia şi dacă suporterii Petrolului se vor lăsa păcăliţi de această încercare de manipulare venită din partea PSD.