Delegaţia Permanentă a PNL a decis vineri excluderea senatorului Sorin Roşca Stănescu din partid, în urma acuzaţiilor făcute de parlamentar la adresa preşedintelui Traian Băsescu.

În luna noiembrie, Biroul Politic Naţional al PNL a decis excluderea din partid a senatorului Sorin Roşca Stănescu, votul de la acea dată fiind înaintat ulterior Delegaţiei Permanente.

Cariera de liberal a lui Sorin Roşca Stănescu s-a încheiat după ce a fost exclus din partid, la propunerea lui Crin Antonescu, pentru fals şi uz de fals în lupta cu Traian Băsescu. Biroul Politic Central al PNL a votat, în noiembrie, excluderea senatorului liberal Sorin Roşca Stănescu din rândurile formaţiunii, cu 47 de voturi „pentru“, cinci „împotrivă“ şi două abţineri. Excluderea lui Sorin Roşca Stănescu trebuie să fie votată şi de către Delegaţia Permanentă a partidului, dar acest vot va fi o simplă formalitate. Întrebat dacă Roşca Stănescu ar putea trece la PC, Crin Antonescu a răspuns ironic: „Acum, mă gândesc că PSD s-ar putea să îl ia pe Sorin Roşca Stănescu. Este opţiunea lui politică“. La ieşirea din şedinţa în care s-a decis excluderea sa din PNL, în noiembrie, Sorin Roşca Stănescu a anunţat prompt: „Sunt şi voi rămâne liberal“.

Senatorul PNL Sorin Roşca Stănescu a declarat, că în conturile de campanie ale Alianţei DA, în 2004, ar fi intrat aproximativ şapte milioane de dolari, care nu ar fi fost declaraţi în Monitorul Oficial. Banii ar fi provenit de la firma Comac LTD, un offshore din Cipru controlat de Sorin Ovidiu Vîntu, prin care acesta din urmă a finanţat şi şederea în Indonezia a lui Nicolae Popa, condamnat în afacerea FNI.