Preşedintele PNL Crin Antonescu a anunţat, într-o declaraţie de presă comună cu ministrul demisionar de la Finanţe, că Daniel Chiţoiu va ocupa funcţia de secretar general interimar în PNL. Crin Antonescu i-a mulţumit lui Daniel Chiţoiu, care deţine şi funcţie de vicepreşedinte PNL, pentru activitatea din fruntea Ministerului de Finanţe.

La rândul său, Daniel Chiţoiu a afirmat că pleacă din Guvern pentru activitatea politică din PNL, acesta fiind un an electoral important.

"Sunt un om de partid, sunt un om vechi în partid. Am o colaborare foarte bună cu toţi colegii mei din conducerea partidului şi cu toate organizaţiile, şi de aceea am hotârt să preiau această funcţie, având în vedere momentele electorale foarte importante. De aceea mă retrag din Guvern şi din funcţia de vicepremier şi ministru al Finanţelor Publice, pentru că activitatea desfăşurată în cadrul guvernului nu îmi permite să ocup şi această funcţie de secretar general", a afirmat Daniel Chiţoiu în declaraţia de presă de la sediul partidului, motivându-şi astfel decizia de a demisiona din Guvernul Ponta

"Sunt o persoană care muncesc 18 ore pe zi", a mai spus Chiţoiu.Liderii USL au avut, joi, o întâlnire la Senat, la care au participat Victor Ponta, Gabriel Oprea, Liviu Dragnea, Crin Antonescu, Daniel Chiţoiu şi Eduard Hellvig.

La ieşirea de la această întâlnire, Chiţoiu declarat că nu crede că va fi remaniat, iar întrebat despre eventuala sa demisie, el a răspuns: "E o posibilitate, (...) mâine voi da un răspuns".
De la Senat liderii PNL au plecat la sediul partidului, unde au avut o nouă discuţie, la ultima parte a acesteia participând şi Chiţoiu.

Viceguvernatorul BNR Bogdan Olteanu a confirmat, joi, că a discutat cu liderii PNL pentru preluarea postului de ministru al Finanţelor, dar le-a transmis acestora că va rămâne la banca centrală, iar din câte ştie postul ar putea fi preluat de ministrul Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Liberalii au invocat, joi, un nou motiv pentru schimbarea lui Chiţoiu, respectiv acceptul acestuia pentru proiectul de ordonanţă elaborat de ministrul Bugetului, Liviu Voinea, privind facilităţile acordate populaţiei cu venituri sub medie pentru restructurarea creditelor bancare, iniţiativă care restrânge semnificativ şansele reducerii CAS, propunere pe care mizează PNL în perspectiva alegerilor la Preşedinţie.