Primarul Radu Mazăre a mers la sediul  DNA Constanţa, pentru a da declaraţii într-un dosar în care se fac cercetări prvind presupuse fapte de corupţie. Mazăre, a anunţat, la ieşirea de la DNA, unde a stat aproximativ 15 minute, că i s-a adus la cunoştinţă că este urmărit penal de procurori pentru abuz în serviciu în trei noi dosare legate de retrocedări de terenuri.

Radu Mazăre a spus că nu a primit nicio restricţie din partea procurorilor anticorupţie şi că procurorul care se ocupă de cazul său este acelaşi care îl anchetează şi pe şeful Consiliului Judeţean Constanţa, Nicuşor Constantinescu.

"Au fost două speţe legate de terenuri şi mai este o a treia cu doi care s-au judecat. Trebuia să fi predat terenul unuia şi fiindcă nu i l-am predat, instanţa a obligat Primăria la cheltuieli de judecată şi despăgubiri de câteva zeci de mii de lei şi eu sunt vinovat pentru asta, dar nu ştiu amănunte, trebuie să mă duc la birou. Am lua la cunoştiinţă învinuirile şi mi-a spus că dacă doresc să vin să dau o declaraţie, dacă nu, să înaintez un memoriu în care să explic", spus Mazăre, care a precizat că terenul respectiv ar avea câteva sute de metri pătraţi.

Radu Mazăre a mers la DNA Constanţa îmbrăcat în hainele kaki în care a apărut la mai multe evenimente, inclusiv la întruniri ale PSD, şi având pe cap bereta roşie.

"E vorba despre, dar nu ştiu dacă am voie să vă spun pentru că m-a certat avocatul, întrucât conform noului Cod penal nu mai ai voie să spui în momentul anchetei despre ce te anchetează. E vorba despre un doctor care a fost moştenitorul bunicii sale şi a avut 300 de metri pătraţi şi i-am dat retrocedare cu hotărâre de instanţă, i-am dat un teren în compensare şi în hotărârea de instanţă spunea s-o trimitem la Fondul Proprietatea, pentru că noi în data respectivă nu aveam terenuri. Am dat dispoziţia după trei luni, când aveam terenuri. Legea spune că dacă ai teren, să-i dai teren. E un doctor, nu-i dau numele, e un medic dermatolog din Constanţa, sunt 4-5 dermatologi în Constanţa, îl ştiţi. Şi al doilea este un nene care a avut o notificare de 100 de metri pătraţi, tot moştenitor, tot al unei bunici sau ceva de genul ăsta, cu o sută de metri, i-am dat 60 de metri, pentru restul l-am trimis la Fondul Proprietatea. Mi-a dat Prefectura înapoi, mi-a zis să scriu suprafaţa, am scris suprafaţa, procurorul n-a văzut-o şi a zis că l-am prejudiciat şi a început urmărirea penală. Deci cam asta ştiu eu din poveşti. Nu există nicio plângere, oamenii sunt mulţumiţi. Hotărârea de instanţă pentru doctorul dermatolog, am o hotărâre cu un an anterior în care spune judecătorul în lămurirea hotărârii de instanţă", spunea Radu Mazăre la intrarea în sediul DNA, întrebat despre dosarele în legătură cu care a fost citat.

El s-a lansat din nou în acuzaţii la adresa DNA, spunând că aceasta "acţionează la ordin".

"Din câte ştiu eu nu există decât în vreo două ţări europene, ori la maniera în care acţionează la ordin, de zece ani, numai la un anumit spectru al politicii, nu e în regulă ce se întâmplă. Spre exemplu, în dosarul lui Nicuşor, în care l-au ridicat ca pe un animal, fusese cercetat de Parchet şi primise NUP, după care s-au reautosesizat şi au redeschis dosarul. E bătaie de joc", a adăugat primarul Constanţei.