Vicepreşedintele PDL Roberta Anastase a declarat, sâmbătă, la Braşov, că unificarea dreptei reprezintă cel mai important proiect politic al forţelor de dreapta care nu trebuie piedut din vedere pe fondul unor disensiuni de moment.

'Este un moment mai cald, un moment care are o temperatură mai ridicată, dar eu cred că toţi ne recăpătăm calmul şi nu trebuie să scăpăm din vedere proiectul care ne uneşte şi care vizează unificarea dreptei. Cred în proiectul unei drepte unite şi, indiferent ce contexte ne ţin acum diferit, dacă vrem să fie un proiect de succes el trebuie să fie al unei drepte unite', a declarat, pentru AGERPRES, Roberta Anastase.

Ea a menţionat că există premise pentru unificarea dreptei deoarece şi Mihai Răzvan Ungureanu, şi Cătălin Predoiu, şi Emil Boc şi alţi politicieni au vorbit despre acest lucru, iar Biroul Permanent Naţional al PDL a desemnat doi reprezentanţi care să discute despre materializarea acestui proiect. 'Sunt mulţi care au vorbit despre acest lucru, important este să vorbim pe aceeaşi lungime de undă şi să punem si în aplicare. Cert este că PDL a dat semnalul acestei deschideri', a mai spus Roberta Anastase.

Anastase este şi preşedintele PDL Prahova, filială care a pierdut deja doi parlamentari, în favoarea Partidului Mişcarea Populară. Vă reamintim că deputatul Dragoş Gunia şi senatorul Andrei Volosevici au fost prezentaţi oficial ca membri ai PMP, formaţiune politică din care face parte şi Elena Udrea, fostul ministru al Dezvoltării.