Consilierul local Costel Horghidan a fost propus de organizaţia municipală a PDL pentru excluderea din partid. Acestuia i s-a reproşat lipsa activităţii de partid, rezultatele slabe la alegerile din 2012 şi lipsa activităţii de opoziţie din cadrul Consiliului Local.

„Decizia respectivă este o gravă eroare şi în susţinerea acestei idei am următoarele argumente: În primul rând dacă era vorba despre o activitate care nu se ridica la cerinţele PDL Ploieşti, nu putea fi analizată după un an de zile de la săvârşirea ei. Mai mult de atât, la alegerile din acea perioadă eu am obţinut unul din cele mai bune rezultate, câştigând două secţii din trei, cu procentajul total, mai mare decât al partidului. Dar nu acesta este motivul. Motivul este faptul că eu l-am agreat şi sunt în echipă cu Andrei Volosevici, care este liderul de necontestat al PDL Ploieşti, ceilalţi neexistând. Sunt mâhnit în modul cel mai sincer. Nu  am putut să-mi imaginez că atitudinea şi modul de a pune problema este mai rău decât la partidul comunist. A fost o şedinţă sterilă, fără o convocare prealabilă, să fiu anunţat de ceea ce urmează cu nişte oameni care nu au avut nicio părere. Totul este făcut la nivelul heirupist, vorbeşte numai unul singur, ceilalţi sunt o adunare de yesmani. Bineînţeles că voi contesta această decizie“, a declarat Costel Horghidan.

Propunerea PDL Ploieşti va fi dezbătută în cadrul filialei judeţene, iar în cazul avizării, Horghidan îşi va pierde mandatul de consilier local.