TITLURILE ZILEI:
• Uber a depus un amendament pentru a fi exceptată de la aplicarea prevederilor legii taximetriei    • Braşov, Oradea şi Sfântu Gheorghe sunt considerate cele mai curate oraşe din România, iar cele mai murdare sunt Reşiţa, Călăraşi şi Brăila    • Când se va putea circula pe pasajul Mărăşeşti!    • Protest al angajaţilor din administraţie în Bucureşti şi în ţară, nemulţumiţi de legea salarizării    • Campioana Petrolul 52, deplasare pe terenul uneia dintre echipele care i-au smuls o remiză în tur    • Legea graţierii, adoptată tacit de Senat    • 40% din tichetele Rabla s-au epuizat/ Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: Fondurile ar putea fi suplimentate    • CEDO condamnă România la plata a 9.600 de euro într-o cauză privind violenţa în familie    • Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care se majorează cu 30% indemnizaţiile aleşilor locali    • Care sunt metodele prin care poţi fi înşelat chiar în restaurantele mari    • România va avea în doi-trei ani o hartă a radiaţiilor cu radon în încăperile locuite    • Maxima zilei - 24 mai 2017    • Bancul zilei din data de 24 mai 2017    • Uber a depus un amendament pentru a fi exceptată de la aplicarea prevederilor legii taximetriei    • Braşov, Oradea şi Sfântu Gheorghe sunt considerate cele mai curate oraşe din România, iar cele mai murdare sunt Reşiţa, Călăraşi şi Brăila    • Când se va putea circula pe pasajul Mărăşeşti!    • Protest al angajaţilor din administraţie în Bucureşti şi în ţară, nemulţumiţi de legea salarizării    • Campioana Petrolul 52, deplasare pe terenul uneia dintre echipele care i-au smuls o remiză în tur    • Legea graţierii, adoptată tacit de Senat    • 40% din tichetele Rabla s-au epuizat/ Graţiela Gavrilescu, ministrul Mediului: Fondurile ar putea fi suplimentate    • CEDO condamnă România la plata a 9.600 de euro într-o cauză privind violenţa în familie    • Preşedintele Iohannis a promulgat legea prin care se majorează cu 30% indemnizaţiile aleşilor locali    • Care sunt metodele prin care poţi fi înşelat chiar în restaurantele mari    • România va avea în doi-trei ani o hartă a radiaţiilor cu radon în încăperile locuite    • Maxima zilei - 24 mai 2017    • Bancul zilei din data de 24 mai 2017    
Jurnalul Prahovean foloseşte cookies-uri proprii şi ale terţilor. Continuarea navigării implică acceptarea lor. Aflaţi mai multe.
Miercuri - 24 mai 2017 4:41:57

Jurnalul Prahovean
ISSN 2344 – 1488; ISSN–L 2344 – 1488


Trimisul SUA s-a asigurat că parteneriatul militar şi economic nu va avea de suferit


11 ianuarie 2014

citeşte totul despre:
victoria nuland,
traian basescu,
titus corlatean,
sua,
usa,
nato,
otan,
romania,
scutul antiracheta,
putut,
priveste,
occidentalilor,
moment,
ireversibila,
insarcinat,
guvernului,
discutat,
americane,
americanii,
cheie,
creeaza,
destabilizare,
domniarating     (37 vizualizări)

A venit şi trimisul „Înaltei Porţi“ ale Statelor Unite, un funcţionar al guvernului. Subsecretarul de stat Victoria Nuland a discutat cu ministrul de externe şi cu preşedintele statului şi s-a asigurat că parteneriatul strategic dintre SUA şi România nu va avea de suferit, că România îşi va îmbunătăţi stabilitatea politică pentru ca nici relaţiile cu marea putere să nu aibă de suferit. Adevărul este că obiceiul românesc de „spălare a rufelor“ interne în mediul internaţional creează occidentalilor impresia  unor conflicte de nerezolvat şi de destabilizare ireversibilă a statului de drept. Americanii au câteva experienţe dureroase cu state cu care au avut parteneriate strânse, precum fostul stat al Vietnamului de Sud, Iranul ori Venezuela, state care în urma unor războaie ori revoluţii au devenit total ostile intereselor americane.

 Victoria Nuland a ajuns la sediul Ministerului de Afaceri Externe în această dimineaţă, unde a fost primită de ministrul Corlăţean. La întrevedere a participat şi Duane Butcher, însărcinat cu afaceri al Ambasadei SUA la Bucureşti.

„Am discutat subiecte importante, cooperarea bilaterală. Inclusiv despre prezenţa puternică a SUA în ţara noastră, dar şi despre interesele noastre comune. Am discutat şi despre proiecte importante, precum sistemul antirachetă care are loc şi în cadrul NATO. Poziţia noastră este comună: sprijinirea partenerilor noştri care doresc avansarea pe acest drum. Cum este Republica Moldova, de exemplu. Am  putut discuta în mod direct şi anumite probleme privind consolidarea democraţiei în România. Cred că această conversaţie directă este apreciată. Apreciez faptul că doamna Nuland a ajuns la Bucureşti, când apar asemenea situaţii pentru a le discuta şi a găsi o soluţie împreună“, a declarat Titus Corlăţean, ministrul de externe.  

 „Anul 2014 este un an foarte important din punct de vedere economic. România are o creştere economică şi SUA, de asemenea. Astfel că parteneriatul transatlantic este un motor cheie în acest sens. De aceea SUA vrea să vadă responsabilitate din partea României în ceea ce priveşte reformele şi statul de drept. Vrem să vedem domnia statului de drept. Vrem o Românie prosperă, puternică“, a spus Victoria Nuland.

Subsecretarul american a fost primit şi de către preşedintele Băsescu. Unul dintre subiectele abordate a fost legat de scutul anti-rachetă, decis la summitul NATO de la Bucureşti, episod catalogat de trimisul Departamentului SUA drept „un moment istoric pentru noi toţi”. „Sper ca micile neînţelegeri nu vor afecta substanţa relaţiilor noastre“, i-a spus Traian Băsescu subsecretarului american.

 


Share on Facebook
Share on Twitter
Share on Google Plus
Share on Linkedin
Adăugaţi un comentariu:
Folosind un cont de facebook:
sau folosind formularul următor:

Nume:

Email:

Comentariul:

Cod siguranţă:
Codul de securitateDin aceeaşi categorie:Grupul de firme Baupartner propune metode constructive inovatoare, pentru a răspunde în mod unic şi specific nevoilor fiecărui beneficiar în parte

bancul_zilei

Doua animale se intalnesc in padure si merg o bucata de drum impreuna.
Intreaba un animal pe celalat:
– Tu ce fel de animal esti de fapt?
– Eu sunt caine lup!
– Cum asa?
– Pai tata a fost lup si mama catea! Simplu, nu?
– Si tu, intreaba cainele lup, tu ce esti?
– Eu sunt urs furnicar!
– Hai du-te de-aici ca nu te cred !!!
„Lucrurile mărunte afectează minţile mărunte.” — Benjamin Disraeli

Curs valutar
24 mai 2017


EUR
EURO = 4.5512 RON

Moneda euro a scăzut


USD
USD = 4.0714 RON

Dolarul american a crescutGBP
GBP = 5.2875 RON

Lira sterlina a crescut


Top articole

JurnalulPH Advertising va ofera servicii de publicitate si reclama online