Comisia parlamentară de anchetă privind terenurile din comuna Nana, judeţul Călăraşi, se va întruni miercuri, în şedinţă, la Palatul Parlamentului, pe ordinea de zi aflându-se alegerea completă a conducerii şi aprobarea calendarului de audieri.

Potrivit unui comunicat al senatorului social-democrat Gabriela Firea, membrii Comisiei vor mai aproba miercuri regulamentul de funcţionare, distribuit de preşedintele forului în forma draft la şedinţa din decembrie 2013.

Prima şedinţă pe 2014 a Comisiei ''Nana'' se va desfăşura începând cu ora 14,00, la sala Barbu Catargiu.

Deputatul Eugen Nicolicea a fost votat în luna decembrie 2013 preşedinte al comisiei parlamentare de anchetă "Călăraşi", for constituit pentru verificarea legalităţii achiziţiei terenurilor din zona comunei Nana.

Comisia este compusă din 13 membri, un preşedinte, un vicepreşedinte şi un secretar, având în vedere că PDL nu şi-a desemnat reprezentanţi în comisie.

Potrivit Hotărârii plenului reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului de înfiinţare a comisiei de anchetă Călăraşi, forul parlamentar are următoarele obiective: verificarea trasabilităţii terenurilor înstrăinate în perioada 1990-2013 pe raza comunei Nana, judeţul Călăraşi; verificarea situaţiei subvenţiilor încasate de la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie în Agricultură în perioada verificată în zona supusă anchetei; verificarea statutului juridic şi al raporturilor de proprietate asupra terenurilor din zona comunei Nana în perioada 1990-2013; verificarea structurii de culturi a exploataţiilor agricole din zona supusă anchetei; verificarea legalităţii tranzacţiilor cu terenuri din zona supusă anchetei în perioada 1990-2013