Liberalii prahoveni s-au strâns duminică dimineaţă în centrul Ploieştiului pentru a-l comemora pe cel care a fost liderul Partidului Naţional Liberal în perioada interbelică, I.G. Duca.

Astăzi, când s-au împlinit 80 de la moartea violentă a lui I.G. Duca, liberalii ploieşteni şi prahoveni au arătat că nu îşi uită înaintaşii şi au ţinut să-şi arate recunoştinţa printr-o comemorare discretă şi de bun-simţ. Aceştia s-au strâns în jurul bustului marelui liberal din centrul civic al Ploieştiului şi au depus o coroană de flori.

Autorităţile locale au fost reprezentate de viceprimarul Iulian Teodorescu şi consilieri locali şi judeţeani, liberali. Nu au lipsit nici parlamentarii PNL prahoveni în frunte cu Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova. Au venit însă mulţi membri simpli ai PNL şi simpatizanţi ai partidului din Ploieşti. Nu au fost prezent niciun reprezentant al vreunui alt partid.

Iulian Teodorescu a anunţat că începând de anul viitor, comemorarea lui I.G.Duca se va organiza pe peronul gării din Sinaia, locul unde a fost asasinat de legionari, în 1933.

„Trăiam vremuri destul de delicate în care cu greu aveam voie să comemorăm pe I.G.Duca. Cu greu primeam acceptul să montăm o placă comemorativă la Sinaia, iar acum toţi îl revendică. Noi suntem liberalii adevăraţi şi avem obligaţia să luptăm pentru România şi pentru români. Vă mulţumesc celor din Ploieşti că sunteţi într-un număr atât de mare, că organizaţia municipiului Ploieşti se organizează atât de bine. Nu vedem niciun coleg din USL, ori reprezentanţi de la vreun alt partid ori din altă instituţie, deşi IG Duca nu a fost un prim-ministrul al liberalilor ci al României. Statuia stă mărturie că noi suntem o forţă şi istoria ne obligă“, a declarat deputatul Mircea Roşca, preşedintele PNL Prahova.

Evenimentul va fi continuat prin depunerea unei coroane de flori şi în gara Sinaia, locul unde prim-ministrul a fost ucis.