Austria îşi scutură de praf clasa politică. Sebastian Kurz, un tânăr de numai 27 de ani, a fost numit ministru de Externe. Este cel mai tânăr politician care deţine acest portofoliu din istoria ţării. Totuşi, numirea sa nu a fost lipsită de controverse, iar pe Internet au apărut deja mai multe înregistrări cu tânărul politician într-o maşină de lux, înconjurat de femei frumoase.

Sebastian Kurz a fost ales în 2010 consilier local al oraşului Viena, în urma unei campanii inedite. Tânărul s-a plimbat pe străzile capitalei austriece la bordul unui Hummer, însoţit de mai multe fete îmbrăcate cât se poate de sumar. Nu au lipsit nici vizitele la cluburi de lux şi petrecerile până în zori.

Totul a făcut parte din cadrul unei încercări a partidului conservator OVP de a câştiga teren în rândul tinerilor austrieci. Totuşi, campania a fost aspru criticată de presă, iar partidul nu a mai avut o iniţiativă similară. Nici Sebastian Kurz nu a fost scutit de articole negative, iar pagina de internet a tânărului oficial nu mai include nicio informaţie despre "campania sexy".

În pofida acestei controverse, Kurz beneficiază de susţinere deplină din partea partidului său. În 2011, tânărul a devenit secretar de stat pentru integrare în Ministerul de Interne, iar la alegerile legislative de anul acesta a câştigat un fotoliu de parlamentar.