Reţelele de socializare au fost bombardate în weekend de zvonul potrivit căruia Ion Iliescu, fostul preşedinte al României ar fi încetat din viaţă

Liderii PSD au luat cu asalt telefoanele pentru a verifica informaţia, nu de alta dar era obligatoriu să fie bine pregătiţi într-un astfel de moment. Numai că fostul preşedinte era într-o formă de zile mari şi nici vorbă de vreo problemă care să ducă măcar cu gândul la un eventual accident.

Aşa că unii şefi ai social democraţilor cer pedepsirea exemplară a celor care răspândesc astfel de mesaje false.

Spre exemplu, primarul Craiovei, Lia Olguţa Vasilescu şi-a manifestat indignarea că "astfel de oameni" pot rămâne nepedepsiţi după ce "cu bună ştiinţă" lansează informaţii false despre "un asemenea om", precum mentorul PSD.

"Răspândirea de informaţii false nu se mai pedepseşte? Cât de nemernic să fii să lansezi ştirea ca un om [Ion Iliescu] a murit şi el să fie bine merci? " s-a întrebat într-un mesaj postat pe Facebook Olguţa Vasilescu.

Ion Iliescu la al doilea „deces”

 

În 2010, mai exact pe 16 aprilie, internetul a vuit la vestea că "Ion Iliescu, fostul preşedinte al României şi membru de onoare la PSD şi PCR a murit ieri". Vestea a fost răspândită pe Twitter, Realitatea şi doar câteva sute de bloguri. După agitaţia care s-a produs în spaţiul virtual, chiar organizaţia pe care Google o ia drept referinţă - celebra enciclopedie on-line Wikipedia - l-a declarat mort pe Ion Iliescu: “Ion Iliescu (3 martie 1930, Olteniţa – 15 aprilie 2010, Bucureşti) a fost un politician român. A fost preşedinte ales al României între anii 1990-1996 şi 2000-2004. Până la decesul său în 2010, a fost preşedinte de onoare al PSD. În timpul mandatelor sale a început introducerea reformelor politice, sociale şi economice.” Dumnezeu să-l ierte!

Ulterior, la vestea că Iliescu e bine, Wikipedia a corectat. Dar nici atunci, nimeni nu a fost, se pare, pedepsit.

Oricum interesantă găselniţă a propietarilor de bloguri, aflaţi în goana după cât mai mulţi vizitatori pe paginile lor web.