Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat că rezolvarea sănătoasă în subiectul terenului achiziţionat de către familia şefului statului ar fi demisia din funcţia de preşedinte a lui Traian Băsescu.

"Convingerea mea fermă este că pentru România această nouă problemă are o singură rezolvare sănătoasă: demisia lui Traian Băsescu din funcţia de preşedinte al României, acum, imediat. Este o decizie care ar scuti această ţară de un nou subiect jenant, e o decizie care ar scuti această ţară de încă un an de război politic", a spus preşedintele PNL.

El a adăugat că îi cere demisia lui Băsescu pentru că nu este acceptabil ca preşedintele unei ţări cum este România, "cu atâtea probleme, cu atâtea frustrări, cu atâtea întrebări care nu au răspuns", să comunice bunăstarea materială a propriei sale familii.

Antonescu a menţionat că nu este însă naiv şi nu crede că cererea sa va fi acceptată.

Referitor la comisia parlamentară de anchetă, Antonescu a declarat că "sigur" că liberalii vor fi de acord şi a propus ca aceasta să fie condusă de senatorul PSD Ilie Sârbu, "un personaj cu greutate politică".