Europarlamentarul Viorica Dăncilă este propunerea PSD pentru funcţia de premier, după demisia lui Mihai Tudose, după ce Ecaterina Andronescu, o altă variantă luată în discuţie,  a refuzat din start propunerea.

Nominalizarea ar fi fost votată de forul de conducere în unanimitate, cu o abţinere.

„Este un europarlamentar respectat. Este o femeie civilizată, este deosebit de comunicativă. Are o relaţie bună şi cu oficiali din Comisia Europeană. Pentru noi, reprezintă şi un semnal pentru Bruxelles. În interiorul partidului, este foarte respectată. Nu a avut conflict cu nimeni din partid. Nu va avea o activitate sau nu va genera acţiuni care să ne aducă în cele două situaţii pe care le-am depăşit”, a declarat Liviu Dragnea.

Viorica Dăncilă- propunerea PSD pentru funcţia de premier - este preşedintele Organizaţiei de femei a PSD şi liderul europarlamentarilor social-democraţi români.

Ea este membră PSD din anul 1996 şi a fost, pe rând, preşedintele Organizaţiei de Femei PSD Videle, consilier local la Videle, consilier judeţean în Teleorman, preşedintele Organizaţiei de femei PSD Teleorman.

În perioada 1989 - 2009, Viorica Dăncilă a fost mai întâi profesoară la Liceul din Videle, iar apoi inginer la OMV Petrom SA.