Liberalii nu sunt de acord cu Victor Ponta în privinţa constituirii unei comisii de anchetă a „cazului Călăraşi”. Chiar dacă premierul anunţa în urmă cu o zi că şi PNL-ul susţine o asemenea iniţiativă, lucrurile nu stau deloc aşa.

S-ar părea că pesediştii şi-au făcut un anumit plan în ceea ce-l priveşte pe Traian Băsescu, iar liberalii, dintr-un motiv sau altul, nu sunt de acord. Deşi Ponta susţinea că se pregăteşte o comisie de anchetă şi că toate partidele din USL sunt de acord cu necesitatea ei, peneliştii au alte gânduri. Potrivit lui George Scutaru, liderul deputaţilor PNL, în partid nu există un acord pentru o comisie privind "cazul Călăraşi". Cu toate acestea ei se declară deschişi să discute acest subiect în USL.

"În ceea ce priveşte comisia de anchetă, ieri (luni - n.r.) noi nu am avut nicio discuţie pe acest subiect. Şi, până în prezent, subliniez acest lucru, nu există un acord al PNL pentru această comisie. Suntem dispuşi, suntem deschişi să discutăm acest subiect, dar acest subiect poate fi discutat numai în USL. Nu este o decizie care se ia la nivelul grupurilor parlamentare, este vorba de o decizie politică. Deci, nu există în acest moment un acord, dar suntem deschişi să discutăm acest subiect, e firesc, ca între parteneri în USL", a spus Scutaru, citat de Mediafax.

Deputatul PNL a subliniat că subiectul a fost discutat inclusiv cu Crin Antonescu, preşedintele PNL.

„Fiind lider de grup, cam în fiecare zi vorbesc cu preşedintele partidului. Atunci când am afirmat că în acest moment nu există un acord al PNL, m-am referit şi la faptul că vorbesc cu un mandat politic. Deci am mandatul necesar pentru a face această declaraţie", a subliniat Scutaru.