Judecătoria Sectorului 4 a admis, miercuri, cererea de eliberare condiţionată din închisoare a fostului ministru Gabriel Sandu, care execută o pedeapsă de 3 ani închisoare în dosarul ''Microsoft''.

Decizia nu este însă definitivă şi poate fi contestată de DNA.

Gabriel Sandu le-a cerut magistraţilor de la Judecătoria Sectorului 4 să-l elibereze condiţionat din închisoare, susţinând că ultimii trei ani au fost "de mare chin" pentru el în penitenciar.

"Ultimii trei ani au fost de mare chin, cu fiecare iarnă în penitenciar. Am un băieţel de 5 ani. Am muncit 200 de zile, în fiecare zi m-am trezit la 5,00 dimineaţa şi am mers la muncă. Am participat la toate activităţile din penitenciar. Familia mea şi copiii mei au mai multă nevoie de mine", le-a spus Gabriel Sandu judecătorilor.

Avocatul său a susţinut că Gabriel Sandu îndeplineşte toate condiţiile pentru a fi eliberat condiţionat şi a cerut clemenţă.

"Domnul Sandu se află într-o situaţie delicată. Are un copil de 5 ani, pe care nu l-a văzut de când a intrat, nu a putut comunica cu acest copil. Practic, copilul nu îşi cunoaşte părintele, deoarece era mult prea mic atunci când tatăl a fost încarcerat. Pentru aceste motive, Gabriel Sandu consideră că este justificată acordarea clemenţei pentru a-şi putea întreţine familia", a declarat avocatul.

Pe 3 octombrie 2016, Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie l-a condamnat pe fostul ministru Gabriel Sandu la 3 ani închisoare în dosarul 'Microsoft'. În acelaşi dosar au mai fost condamnaţi Dorin Cocoş — 2 ani şi 4 luni de închisoare, fostul primar Gheorghe Ştefan — 6 ani, omul de afaceri Nicolae Dumitru — 2 ani şi 4 luni.

Gabriel Sandu este singurul inculpat din dosarul 'Microsoft' care se mai află în detenţie, ceilalţi trei fiind eliberaţi condiţionat.