Mircea Ionescu-Quintus a murit.  Fostul premier Adrian Năstase postează un mesaj emoţionant la dispariţia marelui liberal, cu care a fost şi coleg de guvern, dar şi prieten de familie.

"A murit Mircea Ionescu Quintus. O imensa personalitate si un om extraordinar. A lasat in urma un secol in care s-a distins prin eruditie si intelepciune. S-a nascut in 1917, in momentul unei mari fracturi de la inceput de secol. S-a nascut in acelasi an cu tatal meu. Poate de aceea am cautat sa-i aflu si, de multe ori, sa-i urmez sfaturile.

L-am cunoscut in urma cu un sfert de secol. Am servit impreuna in guvernul Stolojan. Dansul la Justitie, eu la Externe. Am ramas intr-o relatie foarte apropiata, dincolo de pozitiile partidelor noastre. I-am apreciat enorm patriotismul dar si umorul, epigramele sale fiind neiertatoare. Imi aduc aminte, spre exemplu, de prezenta noastra, impreuna acum cativa ani, la deschiderea unui ciclu de conferinte la Universitatea de vara a lui Nicolae Iorga, de la Valenii de Munte. A compus pe loc o epigrama ce-l avea ca tinta pe  Traian Basescu. A semnat pagina respectiva si mi-a incredintat-o. Este o amintire draga. Alaturi de multe altele. Nu exista sarbatoare importanta, inclusiv cele de familie, la care sa nu vorbim la telefon. Odata, am participat, la un restaurant din Ploiesti, intr-un grup de ‘fruntasi’ liberali la sarbatorirea zilei sale de nastere.  Incep sa se adune, nostalgic, nenumarate amintiri din trecut. Spre exemplu, cuvintele sale, atat de calde, din noiembrie 2012, pe care  le-am citit in penitenciarul Jilava:

„Sunt foarte apropiat prieten cu domnul Adrian Năstase şi sunt sigur că mai curând decât şi-ar închipui unii i se va face dreptate şi va reveni în rândurile oamenilor politici, ştergându-se această nedreaptă umbră care s-a aşezat peste cariera sa. „,

Sunt putini oameni din politica de care am fost legat sentimental. Unul dintre ei a plecat. II transmit, acolo unde a ajuns, ultimul trandafir galben din gradina mea…", a scris Adrian Năstase pe blog.